Foto: EPA/Scanpix/LETA
Spānijas spēcīgākās basketbola līgas (ACB) sezonas ievadā ceturtdien Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona Lassa" ar rezultātu 98:78 pārspēja Anžeju Pasečņiku un viņa pārstāvēto "Gran Canaria Herbalife".

Šmits šajā mačā laukumā pavadīja 7:30 minūtes, kuru laikā trāpīja vienu no diviem divpunktu metieniem, gūstot divus punktus un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu. Savukārt Pasečņika loma Grankanārijas komandā bija lielāka, un viņš 21:44 minūšu laikā guva sešus punktus, trāpot trīs no pieciem divpunktu metieniem un aizmetot garām abus soda metienus un divus tālmetienus. Vēl viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un izdarīja vienu piespēli.

Rezultatīvākais "Barcelona" komandā bija Ante Tomičs, kurš guva 21 punktu, savukārt "Gran Canaria" sastāvā 16 punktus sameta Eulis Baess.

"Barcelona" jau no spēles pirmajām minūtēm laukumā darbojās pārliecinošāk un ieguva 12 punktu pārsvaru. Tikai trešajā ceturtdaļā uz brīdi "Gran Canaria" deficītu samazināja, taču noslēgumā "Barcelona" veica izrāvienu, kas ļāva svinēt uzvaru ar 20 punktu pārsvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!