Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) spēlē trešdien tikās divi Latvijas basketbolisti, savstarpēju spēli aizvadot Rolanda Šmita pārstāvētajai "Barcelona" komandai un "Herbalife Gran Canaria" debitantam Mārcim Šteinbergam.

Viesos uzvaru ar rezultātu 92:74 (31:17, 22:20, 21:19, 18:18) svinēja Šmita pārstāvētā Barselonas komanda.

Debiju mājinieku rindās piedzīvoja 19 gadus vecais ogrēnietis Mārcis Šteinbergs, kurš jau kopš 2019. gada spēlē "Gran Canaria" kluba sistēmā. Spēka uzbrucējs 11:33 minūtēs izcēlās ar diviem punktiem, trāpot abus soda metienus, kā arī savāca vienu atlēkušo bumbu. Šteinbergam starp pretspēlētājiem spēles gaitā bija gan "Barcelona" zvaigzne Nikola Mirotičs, gan Rolands Šmits.

Rolands Šmits laukumā pavadīja 15:31 minūtes, kurās viņš guva 11 punktus (2/3 divpunktu metienos, 1/2 trīspunktu metienos, 4/6 soda metienos), savāca trīs bumbas zem groziem un izdalīja trīs rezultatīvas piespēles.

Valmierietis jau kārtējo reizi šosezon atzīmējās ar efektīgu "slam dunk", bumbu triecot grozā pārejas uzbrukumā.

Mirotičs bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās, izceļoties ar 26 punktiem, bet laukuma saimnieku labā 14 punktus guva Šons Kilpatriks.

"Barcelona" ar 25 uzvarām 29 spēlēs saglabā otro vietu čempionātā, bet "Gran Canaria" ar 13 uzvarām 28 spēlēs ir devītajā vietā, joprojām saglabājot cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Mārcis Šteinbergs ikdienā spēlē "Gran Canaria" dublieru vienībā Spānijas trešajā augstākajā līgā. Uzbrucējs vidēji mačā atzīmējies ar 11,1 punktiem un 4,7 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!