Foto: FIBA

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga trešdien FIBA Eirolīgas mačā guva 12 punktus, viņas pārstāvētajai Buržas "Tango" gūstot panākumu pār Boloņas "Virtus Segafredo", kuras rindās spēlē Kitija Laksa.

"Tango" savā laukumā ar rezultātu 79:74 (21:21, 12:16, 16:14, 30:23) uzvarēja Boloņas vienību.

30 sekundes līdz pamatlaika beigām Šteinberga realizēja divus soda metienus un panāca neizšķirtu (73:73), kam sekoja vēl viens precīzs metiens, izvirzot vadībā mājinieces. Turpinājumā abas komandas guva punktus tikai no soda līnijas un Boloņas vienība izlīdzināja rezultātu, taču mājinieces atkal atguva pārsvaru un nosargāja panākumu.

Šteinberga laukumā bija 27 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā grozā meta trīs no deviņiem divu punktu metieniem un sešus no astoņiem soda metieniem, kā arī izcīnīja piecas bumbas zem groziem, nopelnīja trīs piezīmes, trīs reizes kļūdījās, sakrāja +/- rādītāju +3 un efektivitātes koeficientu četri.

Otrā komandā Laksa laukumā pavadītās 28 minūtēs un piecās sekundēs guva deviņus punktus, realizējot trīs no sešiem tālmetieniem. Viņa arī tika pie divām atlēkušajām bumbām, vienas rezultatīvas piespēles, piecām piezīmēm, četrām kļūdām, vienas pārtvertas piespēles, viena bloķēta metiena, +/- rādītāja -6 un efektivitātes koeficienta pieci.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 19 punktiem bija Letisija Guapo, kamēr viešņas no neveiksmes neglāba Šejenne Pārkere, kura izcēlās ar 20 punktiem.

Tikmēr citā spēlē Aleksas Gulbes pārstāvētā Salamankas "Perfumerias Avenida" B apakšgrupā viesos ar rezultātu 64:71 (17:16, 27:13, 9:9, 5:20, 6:13) pagarinājumā piekāpās Mondemarsānas "Basket Landes".

Gulbe laukumā bija sešas minūtes un trīs sekundes, kuru laikā punktus neguva, taču izcīnīja divas atlēkušās bumbas, nopelnīja vienu piezīmi, pieļāva vienu kļūdu, sakrāja +/- rādītāju -3 un efektivitātes koeficientu viens.

Vēl A apakšgrupā Pirejas "Olympiakos", kuru vadu Mārtiņš Zībarts, bet savainojuma dēļ nevar palīdzēt Digna Strautmane, izbraukumā ar rezultātu 52:76 (12:15, 12:24, 6:13, 22:24) zaudēja Polkovices CCC.

A grupā "Tango" ar piecām uzvarām un četrām neveiksmēm ieņem piekto vietu, "Virtus Segafredo" ar diviem panākumiem deviņos mačos atrodas septītajā vietā, bet par vienu pozīciju zemāk ir "Olympiakos", kas zaudējusi visās deviņās spēlēs. B grupā "Perfumerias Avenida" ar piecām uzvarām deviņos mačos ir līdere.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Šosezon FIBA Eirolīgā nestartē Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas pagājušajā sezonā iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur ceturtdaļfināla sērijā piekāpās Stambulas "Fenerbahce".

Pērn par čempionēm kļuva Ungārijas vienība "Sopron", kas finālā pārspēja "Fenerbahce".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!