Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Mārcis Šteinbergs trešdien Madridē guva piecus punktus viņa pārstāvētās Manrezas "Baxi" zaudējumā Spānijas augstākās līgas (ACB) izslēgšanas turnīra pirmajā ceturtdaļfināla spēlē.

Baxi" viesos ar 76:93 (14:21, 15:27, 20:23, 27:22) piekāpās Madrides "Real" vienībai un sērijā līdz divām uzvarām nonāca iedzinējos ar 0-1.

Šteinbergs laukumā pavadīja 13 minūtes un 46 sekundes, realizējot vienu no trijiem divpunktu metieniem un vienīgo tālmetienu. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, vien izprovocēta piezīme un efektivitātes koeficients septiņi, kā arī +/- rādītājs -3.

Rezultatīvākie viesu rindās ar 12 punktiem bija Džo Tomasons un Silvēns Fransisko.

Mājiniekiem 17 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Fabjēns Kozjē, bet 15 punktus - Gerskons Jabīzels.

Jau ziņots, ka otrdien Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" komanda pirmajā sērijas spēlē viesos ar 80:79 pārspēja "Valencia".

Kurucs bija pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Vēl ceturtdaļfinālā ceturtdien Artūra Žagara un Kriša Helmaņa pārstāvētā Badalonas "Joventut" (bilance pamatturnīrā - 22-12) mājās cīnīsies ar Tenerifes "Lenovo" (21-13), bet piektdien Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" (27-7) savā laukumā tiksies ar Grankanārijas "Herbalife" (17-17).

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!