Ļoti negaidītu zaudējumu FIBA Eirolīgas turnīra basketbolā astotdaļfinālā piektdien piedzīvoja latvietes Zanes Tamanes pārstāvētā Krievijas komanda Orenburgas "Nadežda".

Astotdaļfināla dueļa otrajā spēlē "Nadežda" izbraukumā ar 70:76 (26:19, 12:15, 16:15, 16:27) zaudēja Polkovices CCC vienībai no Polijas.

Abu komandu pirmajā mačā otrdien CCC komanda bija pārāka arī viesos ar 74:71, kas tai sērijā līdz divām uzvarām ļāva triumfēt ar 2-0.

Piektdienas mačā Tamane laukumā pavadīja 14 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus. Viņa realizēja divus no trim divpunktu metieniem, kā arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, veica vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu metienu un sasniedza piecu piezīmju normu.

No tālākas dalības turnīrā piektdien izstājās arī Prāgas ZVVZ USK klubs no Čehijas ar Elīnu Babkinu sastāvā, kas ar 63:78 (19:17, 8:13, 17:19, 19:29) savā laukumā zaudēja slavenajai Stambulas vienībai "Galatasaray" no Turcijas.

Šo abu vienību pirmajā mačā otrdien "Galatasaray" savā laukumā izcīnīja smagu uzvaru ar 49:48, bet sērijā līdz diviem panākumiem Stambulas klubs bija pārāks ar 2-0.

Babkina piektdienas cīņā nospēlēja tikai trīs minūtes un divas sekundes, kuru laikā statistikā atzīmējās ar vienu neprecīzu divpunktu metienu.

Tikmēr pārliecinoši vietu nākamajā kārtā piektdien nodrošināja Ieva Kubliņa un Stambulas komanda "Fenerbahce" no Turcija, kas ar 77:68 (19:24, 17:20, 19:12, 22:12) viesos pārspēja latvietes iepriekš pārstāvēto Ungārijas vienību Ģēras "Hat-Agro UNI".

Pēc uzvaras otrdien savā laukumā ar 93:61 "Fenerbahce" sērijā triumfēja ar 2-0.

Atbildes mačā Kubliņa nospēlēja 12 minūtes un 44 sekundes, veicot pa vienam neprecīzam divpunktu metienam un tālmetienam. Viņas kontā viena rezultatīva piespēle un viena piezīme.

Katra pāra uzvarētājs iekļūs sacensību finālastoņniekā jeb "Final Eight", kurā vietu kā sacensību rīkotāja jau nodrošinājusi latviešu spēlētājas Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā komanda Jekaterinburgas UGMK no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!