Foto: AP/Scanpix
Oklahomasitijas "Thunder", Losandželosas "Clippers" un Indiānas "Pacers" vienībām sestdien izdevās uzvarēt izšķirošās - septītās - spēles savās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) konferenču ceturtdaļfinālu sērijās, līdz ar to iekļūstot pusfinālā.

Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā "Thunder" savā laukumā ar 120:109 (27:36, 34:22, 33:23, 26:28) apspēlēja Memfisas "Grizzlies" vienību, tādejādi sērijā līdz četrām uzvarām trumfējot ar 4-3.

Šajā mačā ar "triple-double" - 27 punktiem, 16 rezultatīvām piespēlēm un desmit atlēkušajām bumbām - izcēlās viens no "Thunder" līderiem Rasels Vestbrūks, kurš tādejādi kļuvis par otro basketbolistu NBA vēsturē, kuram divreiz izslēgšanas spēļu septītajā mačā izdevies trijos rādītājos sasniegt divciparu skaitli.

Iepriekš Vestbrūks ko līdzīgu paveica pirms trim gadiem, kad "Thunder" arī cīnījās pret "Grizzlies". Līdz ar to Oklahomasitijas kluba spēlētājs ar Bostonas "Celtics" saspēles vadītāju Reidžonu Rondo ir vienīgie līgas vēsturē, kuri iespējuši divreiz sasniegt "triple-double" sēriju septītajās spēlēs.

Tikmēr cits "Thunder" līderis Kevins Durants, kurš ir viens no galvenajiem pretendentiem uz šīs sezonas NBA vērtīgākā spēlētāja godu, sērijas izšķirošajā mačā sameta 33 punktus, turklāt grozā raidīja visus piecus tālmetienus.

Savukārt "Grizzlies" komandā, kurai diskvalifikācijas dēļ šoreiz nevarēja palīdzēt tās līderis Zeks Rendolfs, rezultatīvākais ar 24 punktiem bija spānis Marks Gasols.

Citā Rietumu konferences izšķirošajā ceturtdaļfināla duelī "Clippers" ar 126:121 (22:32, 34:32, 31:20, 39:37) savā laukumā pieveica Goldensteitas "Warriors".

Līdz ar to "Clippers" kluba basketbolisti konferences pusfinālu ir sasnieguši tikai trešo reizi kopš 1984./1985.gada sezonas, kad vienība pārcēlās uz Losandželosu.

Rezultatīvākais "Clippers" sastāvā šajā mačā bija Bleiks Grifins, kuram 24 punkti, bet pa 22 punktiem pievienoja Džamals Krofords un Kriss Pols, kuram arī 14 rezultatīvas piespēles.

Savukārt par spēles rezultatīvāko spēlētāju kļuva "Warriors" saspēles vadītājs Stīvens Karijs, kuram 33 punkti.

Tieši "Thunder" un "Clippers" savā starpā mērosies spēkiem Rietumu konferences pusfinālā.

Tikmēr Austrumu konferences ceturtdaļfinālu izdevies pārvarēt "Pacers" vienībai, kas sestdien savā laukumā ar 92:80 (24:23, 23:13, 24:27, 21:17) pieveica Atlantas "Hawks" komandu.

Lielisku sniegumu šajā duelī demonstrēja "Pacers" uzbrucējs Pols Džordžs, kurš guva 30 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas (visas aizsardzībā).

Tikmēr "Hawks" sastāvā ar 19 punktiem atzīmējās Kails Korvers.

Austrumu konferences pusfinālā "Pacers" vienība spēkosies ar Vašingtonas "Wizards".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!