Foto: LETA

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma svētdien guva 12 punktus, palīdzot viņa pārstāvētajai Sanktpēterburgas "Zeņit" komandai VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā ar 79:71 (21:24, 16:17, 20:8, 22:22) izbraukumā uzveikt Baltkrievija spēcīgāko vienību Minskas "Cmoki".

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un 33 sekundes, realizēdams piecus no sešiem divpunktu metieniem, abus divus soda metienus, bet aizmezdams garām visus četrus tālmetienus. Tāpat latvieša rēķinā deviņas atlēkušās bumbas, divas piespēles, viena kļūda, viena piezīme un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Rezultatīvākais spēlētājs šajā mačā bija "Cmoki" amerikāņu centrs Garets Stucs, kurš guva 22 punktus, kamēr "Zeņit" rindās ražīgākais bija Raiens Tūlsons, kura kontā 19 punkti.

Citā mačā svētdien uzvaru svētdien izcīnīja latvieša Kaspara Bērziņa pārstāvētā Krievijas vienība "Ņižņij Novgorod", ko trenē Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins.

Aizvadītajā cīņā "Ņižņij Novgorod" izbraukumā ar 100:78 (31:22, 19:17, 24:24, 26:15) pārspēja turnīra debitanti Tbilisi "Vita" no Gruzijas.

Uzvarētājiem 26 punktus guva Viktors Rads, kamēr 23 punkti Maksima Grigorjeva rēķinā.

Bērziņš nospēlēja 18 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no diviem tālmetieniem. Tāpat latvieša rēķinā četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, trīs piezīmes, viens izprovocēts pārkāpums un divas kļūdas.

Ar trīs uzvarām trijos mačos "Zeņit" ieņem otro vietu kopvērtējumā, bet ar četros dueļos izcīnītiem trim panākumiem "Ņižņij Novgorod" ieņem piekto vietu kopvērtējumā, kamēr Latvijas klubs "VEF Rīga" ar vienu uzvaru ir 12.pozīcijā.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Turnīrā debiju piedzīvo Gruzijas klubs Tbilisi "Vita", kas aizstās finansiālās grūtībās nonākušo Samāras "Krasnije kriļja" no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!