Foto: LETA

Latviešu basketbolists Jānis Timma ceturtdien guva 14 punktus VTB Vienotās līgas spēlē, bet viņa pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit" savā laukumā ar rezultātu 90:77 (23:16, 27:19, 25:17, 15:23) pārspēja pērnās sezonas ULEB Eirolīgas čempioni Maskavas CSKA.

Timma šajā spēlē laukumā bija 28 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no sešiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un savu vienīgo soda metienu.

Tāpat krāslavietis izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, divas reizes kļūdījās, nopelnīja četras piezīmes un izprovocēja piecus noteikumu pārkāpumus. Timmas sniegums ļāva viņam nopelnīt 18 efektivitātes koeficienta punktus.

"Zeņit" rindās ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Stefans Markovičs, bet pretiniekiem ar 13 punktiem atzīmējās Vitālijs Fridzons.

Tikmēr vēl vienā Vienotās līgas mačā Artūra Štālberga un Edmunda Valeiko trenētā "Ņižņij Novgorod" savu skatītāju priekšā ar 98:112 (25:23, 22:27, 29:37, 22:25) piekāpās vēl vienai Eirolīgas komandai Kazaņas "Unics".

Mājiniekiem ar 22 punktiem atzīmējās Tomislavs Zubčičs, bet uzvarētājiem 26 punktus guva Hoakims Koloms.

Šajā nedēļas nogalē "Ņižņij Novgorod" savā laukumā uzņems "Zeņit", bet pēc nedēļas viesosies Rīgā pie Latvijas vicečempiones "VEF Rīga".

Vienotās līgas līdere ar 14 uzvarām 16 spēlēs ir Maskavas CSKA, kamēr 13 panākumi 15 mačos ir Kaspara Bērziņa pārstāvētajai Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komandai, bet tai ar 13 uzvarām 16 dueļos seko "Zeņit".

Tikmēr Latvijas klubs "VEF Rīga" ar septiņām uzvarām 14 mačos ir sestajā pozīcijā, bet "Ņižņij Novgorod" ar pieciem panākumiem ir devītā 13 klubu konkurencē.

"VEF Rīga" klubs Vienotās līgas sacensībās piedalās jau astoto sezonu pēc kārtas.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaunpienācēju Permas "Parma". Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā "Nilan Bisons" no Somijas un Gruzijas vienība Tbilisi "Vita".

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!