Foto: F64

Latvijas vicečempiones basketbolā "VEF Rīga" uzbrucējs Jānis Timma pirmdien nosaukts par VTB Vienotās līgas decembra labāko jauno spēlētāju.

Četrās mēneša spēlēs 22 gadus vecais Krāslavā dzimušais basketbolists laukumā vidēji aizvadīja 24 minūtes, kuru laikā izcēlās ar 10,0 punktiem, izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas, izpildīja 2,8 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,3 bumbas, kas deva 11,0 efektivitātes koeficienta punktus.

Šajā laikā "VEF Rīga" komanda izcīnīja divus panākumus.

Cīņā par šo balvu Timma apsteidza Artjomu Vihrovu no Sanktpēterburgas "Zeņit" komandas un Saratovas "Avtodor" pārstāvošo Tamirlanu Bekijevu.

"Ļoti patīkami saņemt šo balvu, turklāt jau otro reizi sezonā," izteicies Timma, kurš iepriekš par labāko jauno spēlētāju tika atzīts arī oktobrī. "Ceru, ka šī balva nav pēdējā. Vēl priekšā puse sezonas - man un komandai ir, pēc kā tiekties."

VTB Vienotā līga apbalvojumu labākajam jaunajam basketbolistam pasniedz spēlētājam, kurš nav vecāks par 23 gadiem.

Timma "VEF Rīga" komandai pievienojās pirms šīs sezonas, jo iepriekš pārstāvēja "Ventspili", šīs vienības sastāvā šī gada pavasarī kļūstot par Latvijas čempionu.

VTB Vienotās līgas kopvērtējumā pašlaik "VEF Rīga" ar piecām uzvarām 14 spēlēs ieņem 12.vietu, tomēr labāko astotnieks ir tikai viena panākuma attālumā.

Kā zināms, iepriekš latvietis Rolands Freimanis, kurš spēlē Igaunijas čempionvienībā Tallinas "Kalev", tika nosaukts par decembra otro labāko spēlētāju līgā, bet Kaspars Bērziņš no Krievijas kluba Samāras "Krasnije kriļja" balsojumā ierindojās sestajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!