Foto: DELFI
Latviešu basketbolists Jānis Timma, kurš pieteicies šīgada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, pirms tā norises atrādīsies pieciem līgas klubiem, vēsta portāls "Sportando.net".

No 8.līdz 10.jūnijam Timma, kurš spēlē Latvijas klubā "Ventspils", un "Valmiera" komandas pārstāvis Jānis Bērziņš Itālijas pilsētā Trevīzo piedalījās prestižajā NBA pirmsdrafta treniņnometnē "adidas Eurocamp". Pēc tās beigām Timma devies uz ASV, kur centīsies pārliecināt vairāku klubu skautus un trenerus par savu lietderību.

Vispirms Timma 18.jūnijā viesosies pie Hjūstonas "Rockets" komandas, dienu vēlāk viņš trenēsies pie Atlantas "Hawks" vienības, 21.jūnijā viņu gaida pārbaude Portlendas "Trail Blazers" vai Milvoki "Bucks" komandā, 24.jūnijā viņš viesosies Memfisā pie "Grizzlies" komandas, bet divas dienas vēlāk demonstrēs savas spējas latvieša Andra Biedriņa pārstāvētajā Goldensteitas "Warriors" vienībā.

Interesi par latvieti izrādījuši vismaz astoņi NBA klubi.
Pēc šiem treniņiem Timma dosies uz Lasvegasu un tur gaidīs drafta rezultātus. Pēc tā norises latvietis, iespējams, piedalīsies NBA Vasaras līgā.

Timma ir iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā pirms dalības gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Ka ziņots, cits latvietis Mareks Mejeris no 25.maija līdz 3.jūnijam ASV pilsētā Santamonikā piedalījās treniņnometnē, kurā savas spējas demonstrēja arī šī gada NBA drafta kandidāti. Vēlāk viņam tika organizēta atrādīšanās Detroitas "Pistons" vienībā.

NBA šī gada drafts risināsies 27.jūnijā Ņujorkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!