Foto: F64
Latviešu basketbolists Jānis Timma piektdien guva trīs punktus ULEB Eirolīgas 24.kārtas mačā, neglābdams viņa un savainotā Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Pirejas "Olympiakos" no zaudējuma.

Grieķijas vicečempioni savā laukumā ar rezultātu 81:97 (23:21, 27:30, 14:21, 17:25) piekāpās Krievijas klubam Maskavas CSKA.

Timma laukumā pavadīja astoņas minūtes un 37 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trim tālmetieniem un vienu reizi pārkāpa noteikumus.

Tikmēr Strēlnieks, kurš pirmdien Pasaules kausa kvalifikācijas mačā guva kājas muskuļa plīsumu, nebija pieteikumā. Viņa prognozētais atlabšanas periods ir aptuveni viens mēnesis.

"Olympiakos" rindās ar 21 punktu un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Zeks Lidejs, bet maskaviešiem ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Korijs Higinss.

Savukārt basketbola "el classico" mačā ārpus pieteikuma palika Rolands Šmits, kura pārstāvētā Barselonas "Lassa" savā laukumā ar 77:70 (16:17, 26:20, 14:14, 21:19) pārspēja Madrides "Real".

Barselonas komandā ar 22 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Ante Tomičs, bet viesiem 15 punktus guva Rūdijs Fernandess.

Mājinieki pirms šīs spēles iemūžināja kluba leģendas Huana Karlosa Navarro 11.numuru.

Vēl piektdien Vācijas čempione Minhenes "Bayern" viesos ar rezultātu 89:75 (25:17, 16:27, 25:15, 23:16) uzveica Adrijas līgas čempioni Podgoricas "Budučnost VOLI".

Uzvarētājiem 18 punktus guva Vladimirs Lučičs, bet mājiniekiem 19 punktus guva Edvīns Džeksons.

Jau ziņots, ka Žanis Peiners ceturtdien guva piecus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Tekfen" viesos ar rezultātu 58:77 piekāpās Izraēlas vienībai Telavivas "Maccabi FOX". Savukārt Itālijas čempione Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", kas piektdien šķīrās no Daira Bertāna, viesos ar 90:88 uzvarēja Maskavas apgabala "Himki" no Krievijas.

Vēl vienā ceturtdienas spēlē ārpus pieteikuma palika Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks, kura pārstāvētais Spānijas klubs Grankanārijas "Herbalife" savā laukumā ar rezultātu 80:99 piekāpās Atēnu "Panathinaikos Opap" no Grieķijas. Citviet zaudējumu cieta Lietuvas flagmanis Kauņas "Žalgiris", kas viesos ar 73:80 piekāpās Spānijas komandai Vitorijas "Kirolbet Baskonia", ārpus pieteikuma paliekot Artūram Kurucam. Kārtējo uzvaru ceturtdien guva ULEB Eirolīgas kopvērtējuma līdere Stambulas "Fenerbahce Beko" no Turcijas, kas divu vienas pilsētas klubu duelī savā laukumā ar rezultātu 84:66 pieveica "Anadolu Efes", šī turnīra ietvaros tiekot pie trešās uzvaras pēc kārtas.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 21 uzvaru 24 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 19 panākumiem seko Maskavas CSKA, bet 18 uzvaras ir Madrides "Real" kontā. Aiz pirmā trijnieka ar 15 panākumiem ir Stambulas "Anadolu Efes" un Barselonas "Lassa", bet tālāk ar 13 panākumiem ir Milānas "AX Armani Exchange Olimpia". Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" tikmēr ar 12 uzvarām ir septītā, kamēr 12 uzvaras ir Vitorijas "Kirolbet Baskonia"

Savukārt Grankanārijas "Herbalife" ar sešām uzvarām ir 14.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie trim panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!