Foto: Sputnik/Scanpix

Latviešu basketbolists Jānis Timma svētdien guva 27 punktus VTB Vienotās līgas spēlē, taču viņa pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit" savā laukumā ar 84:95 (22:20, 23:26, 14:21, 25:28) piekāpās ULEB Eirolīgas komandai Kazaņas "Unics".

Timma šajā mačā laukumā bija 34 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā realizēja sešus no 11 tālmetieniem, abus divpunktu metienus un piecus no sešiem soda metieniem.

Tāpat latvietim četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, trīs pārtvertas bumbas, divas kļūdas, divi bloķēti metieni, četras piezīmes un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi. Timma šajā mačā tika pie 31 efektivitātes koeficienta punkta, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs mačā.

Krāslavietis bija rezultatīvākais "Zeņit" rindās, bet pretiniekiem ar 20 punktiem atzīmējās Kīts Lengfords.

Lielāko daļu no pirmā puslaika vadībā atradās "Zeņit", bet trešajā ceturtdaļā viesi pārņēma vadību, palielinot savu pārsvaru un sarūpējot Sanktpēterburgas basketbolistiem zaudējumu ar 84:95.

Jau vēstīts, ka Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" svētdien Vienotās līgas mačā, aizvadot katastrofālu pirmo puslaiku, izbraukumā ar 51:82 (8:23, 9:25, 19:17, 15:17) zaudēja pagājušās sezonas ULEB Eirolīgas labākajai vienībai Maskavas CSKA.

"VEF Rīga" sastāvā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Kristofers Ričardss, kamēr 12 punktus iemeta Mārtiņš Meiers, kurš gan jau pirmajā puslaikā pamanījās sapelnīt četras piezīmes. Septiņus punktus vēl pievienoja Iļja Gromovs.

CSKA rindās tikmēr pa 12 punktiem iemeta Viktors Hrjapa, Mihails Kulagins un Vitālijs Fridzons.

Tikmēr Maskavas apgabala "Himki" ar 92:66 (32:12, 20:15, 27:16, 13:23) savā laukumā pārspēja Permas "Parma", bet Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" viesos ar 71:51 (19:9, 16:3, 17:17, 19:12) uzveica "Astana" vienību.

Vienotās līgas līderes ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir CSKA un "Unics" komandas. "Zeņit" ar sešām uzvarām astoņos mačos ir sestā, bet "VEF Rīga" ar četrām uzvarām atrodas septītajā pozīcijā, kamēr Ingus Jakoviča pārstāvētā "Ņižņij Novgorod", ko trenē Artūrs Štālbergs un Edmunds Valeiko, ar vienu uzvaru astoņos mačos ir priekšpēdējā vietā starp 13 komandām.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaupienācēju "Parma". Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā "Nilan Bisons" no Somijas un Gruzijas vienība Tbilsi "Vita".

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!