Foto: TTT Rīga

Zaudējumu Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) mačā ceturtdien piedzīvoja daudzkārtējā valsts čempione "TTT Rīga", kam tādējādi Latvijā pārtrūka iespaidīgā 99 uzvaru sērija.

"TTT Rīga" viesos ar 41:74 (5:13, 12:18, 18:28, 6:15) piekāpās RSU. Kā ziņo portāls "Sportacentrs.com", Latvijas čempiones pret kādu no vietējām komandām zaudējumu piedzīvoja pirmo reizi kopš 2015. gada aprīļa.

RSU komandā 16 punktus guva un sešas bumbas zem groziem izcīnīja Evelīna Otto, 15 punkti un sešas atlēkušās bumbas bija Katrīnai Ozolai, 12 punktus iekrāja Anita Miķelsone, bet astoņi punkti un deviņas rezultatīvas piespēles bija Enijai Vīksnei.

"TTT Rīga" komandā desmit punktus guva un desmit atlēkušās bumbas izcīnīja Marta Miščenko, tāpat desmit punkti bija Katei Vilkai.

Tikmēr Liepājas komanda viesos svinēja panākumu ar 72:54 (9:9, 20:13, 25:18, 18:14).

Uzvarētājām ar 13 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām izcēlās Paula Kļeščova, 12+12 šajos rādītājos pievienoja Raivita Koreņika, bet 8+11 bija Danielai Grigorjevai. Mājiniecēm 14 punktus guva Franciska Treiliha.

RSU šosezon uzvarējusi visās četrās spēlēs un ieņem trešo vietu, Liepājas komanda uzvarējusi trīs no sešiem mačiem, "Rīga Juniores"/LU ir viena uzvara septiņās cīņās, kamēr "TTT Rīga" zaudējusi visos četros dueļos.

Lietuvu turnīrā pārstāv Viļņas "Kibirkštis", Klaipēdas "Neptūnas", Kauņas "Aistes-LSMU", Šauļu "Šiauliai-Vilmeras" un Klaipēdas "LCC Starptautiskā universitāte", no Latvijas komandām sacenšas "Rīgas Stradiņa universitāte" (RSU), "Liepāja"/LSSS, "Daugavpils Universitāte" (DU), "Rīga Juniores"/LU un "TTT Rīga", bet Igauniju turnīrā pārstāv "Audentes" un "TalTech".

12 komandas līdz marta vidum aizvadīs divu apļu turnīru. Pirmās vietas ieguvējas kvalificēsies finālčetrinieka turnīram, bet turpmāko septiņu vietas ieguvējas divu spēļu sērijās cīnīsies par trim vietām "Final 4".

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva "TTT Rīga" basketbolistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!