Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" piektdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra trešajā spēlē ar rezultātu 71:104 (15:29, 25:28, 19:27, 12:20) piekāpās pagājušajā sezonā uzvarētajam Krievijas klubam Jekaterinburgas UGMK.

Rīdzinieces Žironā C apakšgrupas "burbulī" zaudēja visās trīs spēlēs un otrajā aplī būs priekšā smaga cīņa par izslēgšanas turnīru.

"TTT Rīga" komandā pa 13 punktiem guva Kitija Laksa un Kate Krēsliņa, desmit punkti bija Bintai Dramehai, deviņus guva Izle Jākobsone, bet pa astoņiem bija Džesikai Tomasai un Meganai Hafai.

UGMK rindās ar 22 punktiem atzīmējās Brīeana Stjuarta, 20 punktus iekrāja Alija Kviglija, 19 punkti bija Džonkvelai Džounsai, bet 16 punkti un 11 rezultatīvas piespēles - Alba Torrensai.

Pretinieces spēles pirmajās sešās minūtēs apliecināja favorītu statusu, Rīgas komandā šajā nogrieznī izceļoties tikai Katei Krēsliņai no spēles un Taisijai Udodenko no soda metienu līnijas (3:18). Ceturtdaļas otrā puse jau bija krietni rezultatīvāka un "TTT Rīga" pēc pirmajām desmit minūtēm bija iedzinējos ar 15:29.

Otrajā ceturtdaļā spēle izlīdzinājās, taču arī tajā rīdziniecēm neizdevās samazināt pretinieču pārsvaru, puslaikam noslēdzoties ar 57:40 UGMK labā. Mača otro puslaiku "TTT Rīga" sāka enerģiski un neļāva UGMK attālināties rezultātā, tomēr trešās ceturtdaļas beigās Krievijas klubam izdevās panākt jau 25 punktu handikapu.

Noslēdzošās ceturtdaļas ievadā Latvijas komandai izdevās piecus punktus atgūt, taču turpinājumā atkal izpaudās Jekaterinburgas basketbolistu pārspēks, UGMK izcīnot uzvaru ar rezultātu 104:71.

Jau ziņots, ka "TTT Rīga" ceturtdien otrajā grupu turnīra spēlē ar 72:76 piekāpās Skio "Famila", bet vēl iepriekš tikpat sīvā cīņā ar 79:81 zaudēts turnīra saimniecēm Žironas "Spar Citylift".

UGMK vienība pirmajā mačā ar 83:61 uzvarēja Itālijas klubu, bet ceturtdien ar 94:67 sagrāva "Spar Citylift".

Pēc trim spēļu kārtām zaudējumus nav cietusi UGMK, "Famila" un Žironas komanda ar vienu panākumu divās cīņās ieņem attiecīgi otro un trešo pozīciju, bet rīdzinieces pie uzvarām trīs dueļos nav tikušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!