Foto: F64

Basketbola klubs "TTT Rīga" vienojies par viena gada līgumu ar Zviedrijas sieviešu valstsvienības aizsardzi Bintu Drammehu, kura jau pagājušosezon spēlēja Latvijas čempionvienības sastāvā, ziņo klubs.

"Binta ir viena no Zviedrijas izlases līderēm," citēts vienības galvenais treneris Mārtiņš Gulbis. "Lieliski pierādīja sevi FIBA Eirolīgā, kļūstot par TTT rezultatīvāko spēlētāju. Bintas lieliskās cilvēciskās īpašības un, protams, pienesums komandai nelika mums ne brīdi vilcināties un turpināt sadarbību. Ceram, ka Binta savā izaugsmē spers vēl vienu soli uz priekšu un palīdzēs mums sasniegt visaugstākos mērķus."

Binta Drammeha TTT rindās debitēja 2019. gada 5. oktobrī, Latvijas-Igaunijas-Lietuvas līgas mājas spēlē pret Viļņas "Kibirkštis MRU". Spēlētāja kļuva par komandas rezultatīvāko un vērtīgāko spēlētāju FIBA Eirolīgā, 12 spēlēs vidēji 31,1 minūtē gūstot 14,6 punktus, izcīnot 6,3 atlēkušās bumbas, izdarot 2,2 rezultatīvas piespēles un nopelnot lietderības koeficientu 13,8. Basketboliste Eirolīgā spēlēs jau ceturto sezonu.

Latvijas-Igaunijas-Lietuvas līgā aizsardze 10 spēlēs vidēji 22 minūtēs atzīmējās ar 10,8 punktiem un 5,4 izcīnītām bumbām zem groziem, kā arī 4,3 rezultatīvām piespēlēm un lietderības koeficientu 16,0. Pavisam 22 spēlēs viņa guva 283 punktus, izcīnīja 129 bumbas un izdarīja 69 piespēles.

Basketboliste 11 Eirolīgas spēlēs guva vismaz 10 punktus. Sensacionālajā uzvarā pār Jekaterinburgas UGMK aizsardze izcēlās ar 25 punktiem, sešām atlēkušajām un trīs pārķertām bumbām, bet līdzjutēju balsojumā tika nosaukta par Eirolīgas piektās kārtas MVP. Viņa arīdzan dalīja otro vietu iemestajos tālmetienos.

Savukārt Zviedrijas valstsvienības sastāvā basketboliste izcīnīja sesto vietu 2019. gada Eiropas čempionātā – augstāko komandas vēsturē – un pirmo reizi nopelnīja ceļazīmi uz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!