Foto: F64

Basketbola kluba "TTT Rīga" valde pirmdien notikušajā sedē aizvadīto sezonu novērtēta kā veiksmīgu un uzdeva menedžmentam un treneriem sākt gatavoties 2021./2022. gada sezonai, informēja kluba preses dienests.

TTT basketbolistes 25. aprīlī Liepājas Olimpiskajā centrā divdesmito reizi uzvarēja Latvijas čempionātā. Komanda ieguva bronzas medaļu Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL), kā arī bez uzvarām cīnījās FIBA Eirolīgas "burbuļos" Spānijā un Itālijā.

"Sezonu raksturoja neparedzamība – piemēram, Eirolīgas pamatturnīrs ierasto 14 nedēļu vietā tika saīsināts līdz astoņām dienām, spēles rīkojot divos sabraukumos. Kalendāra un formāta izmaiņas mijās ar pandēmijas noteiktajiem ierobežojumiem un spēlētāju savainojumiem," teica "TTT Rīga" valdes priekšsēdētāja Gunta Baško. "Iespaidu atstāja arī kluba finanšu saistības un iepriekšējās sezonās uzkrātie parādi. Neraugoties uz visiem blakus apstākļiem, sezonu vērtēju kā labu. Gan spēlētājas, gan treneri centās maksimāli – atdeva sevi visu."

"TTT Rīga" ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs sacīja, ka sezonas laikā organizatoriski nostiprināta kluba jaunais veidols, sadalot valdes un menedžmenta pienākumus. "Sakārtojām finanses, nosedzām 80% parādu un izveidojām pozīcijas, lai turpmāk startētu sekmīgāk Jau sākumā uztvērām šo kā starta gadu, lai labāk sagatavotos nākamajām sezonām. Ceram, ka kluba dibinātāji – Rīgas dome un "Rīgas satiksme" – spēs nodrošināt nepieciešamo finansējumu, lai komanda varētu startēt augstākajā līmenī," pauda Štālbergs.

"Piedzīvoju grūtāko sezonu karjerā," neslēpa "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.
"Neskaitāmajām izmaiņām klāt nāca spēlētāju savainojumi, kuru rezultātā nevienu treniņu neaizvadījām pilnā sastāvā. Neraugoties uz to, sezonas beigās sākām rādīt spēli, kādu vēlējos. Esmu gandarīts par spēlētāju progresu."

"Eirolīgā nospēlējām tābrīža iespēju robežās. Ir vilšanās par zaudējumu Eiropas Sieviešu basketbola līgas pusfinālā. Latvijas čempionātā izdarījām savu darbu – uzvarējām visās spēlēs. Ceru, ka nākamajai sezonai varēsim gatavoties laicīgāk," norādīja Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!