Foto: fibaeurope.com
Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases trenere Ilze Ose-Hlebovicka uzteica spēlētājas par maču pret Īriju, kurā tika nodrošināta iekļūšana Eiropas čempionāta labāko astotniekā, taču uzskata, ka meitenes var sasniegt labākus rezultātus.

"Bez gandarījuma par iekļūšanu otrajā posmā, ir arī sajūta, ka varēja būt vēl labāk, ja nebūtu neveiksmīgās spēles ar Igauniju. Taču pagātni ietekmēt vairs nevaram, toties nākotni varam veidot pašas un to arī centīsimies darīt," saka trenere. "Pētīsim nākamo pretinieču - Bulgārijas un Somijas komandu - spēles nianses, veidosim spēles plānu un gatavosimies to kvalitatīvi īstenot. Abi mači otrajā posmā notiks dienas vidū. Varbūt tā būs labāk – nevajadzēs visu dienu nervozēt, gaidot savu kārtu iet laukumā."

"Meitenes – malači. Visas bija maksimāli mobilizējušās, no pirmās minūtēs saņēma iniciatīvu savās rokās un jau pirmajā puslaikā bija likvidētas visas šaubas par iznākumu," par izšķirošo spēli ar Īriju saka Ose-Hlebovicka. "Otrajā puslaikā pie vārda tika visas. Izmantojām iespēju kaujas apstākļos pārbaudīt dažas sadarbības, kas noderēs turnīra turpinājumā. Gadījās arī pa kādai muļķīgai kļūdai, bet gala iznākumu tās neietekmēja."

Kā ziņojām, Latvijas U-18 meiteņu izlase Eiropas junioru čempionāta B līgas turnīrā, kas notiek Rumānijas pilsētā Oradea, trešajā spēlē pārspēja Īrijas komandu – 70:44 (23:9, 40:14, 59:30) - un grupas turnīrā ieņēma pirmo vietu. Tomēr uz otrā posma turnīru latvietes ņem līdzi zaudējumu pret Igaunijas vienību (44:46). Trešdien Latvijas komanda plkst.13:30 spēlēs ar Bulgārijas izlasi, ceturtdien plkst.13:30 ar Somiju. Divas labākās komandas iekļūs pusfinālā un turpinās cīņu par trim ceļazīmēm uz Eiropas čempionāta A līgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!