Foto: FIBA

Latvijas sieviešu un vīriešu 3x3 basketbola vienības piektdien Kauņā ar uzvarām uzsāka dalību Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) U23 Nāciju līgas turnīros, bet abas pēc tam piekāpās Lietuvas izlasēm, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Piektdien pirmā turnīra pirmajā mačā Latvijas sieviešu komanda (Ketija Vihmane, Anita Miķelsone, Paula Mauriņa, Liza Čumika) pret Polijas basketbolistēm nokļuva iedzinējās (3:9), tomēr līdz pēdējais minūtei spēja izlīdzināt rezultātu (13:13).

Tad pretiniecēm izdevās trīspunktu gājiens (metiens pēc pārkāpuma un divi soda metieni), bet pēdējās 14 sekundēs spēles likteni izšķīra Ketija Vihmane – tālmetiens, pārķerta bumba un vēl viens precīzs tālmetiens – rezultāts 17:16! Vihmane sakrāja 12 punktus, Mauriņa guva četrus punktus, bet Čumika atzīmējās ar vienu punktu.

Cīņā par uzvaru turnīrā latvietes ar rezultātu 18:21 zaudēja Lietuvas komandai. Pretinieču rindās 3x3 basketbolā debitēja 16 gadus vecā talantīgā basketboliste Juste Jocīte.

Vīriešu turnīrā Latvijas četrinieks Poliju sagrāva četrās minūtēs un 59 sekundēs – rezultāts 21:12. Oskars Hlebovickis guva deviņus punktus (četri tālmetieni), Francis Lācis sakrāja septiņus punktus (trīs tālmetieni), Gustavs Kampuss – trīs (viens tālmetiens), Gints Zommerfelds – divus.

Mačā par uzvaru turnīrā gan sekoja pārliecinošs zaudējums lietuviešiem ar rezultātu 6:21.

Sestdien, 18. jūnijā, sieviešu izlase spēlēs trīs komandu grupā ar Igaunijas (plkst.14) un Ukrainas komandu (plkst.16.40), bet vīrieši aizvadīs vienu spēli ar Lietuvas vienību (plkst.16.15). Grupu uzvarētāji cīnīsies par pirmo vietu, otrās vietas ieguvēji – par trešo vietu posma kopvērtējumā.

Svētdien, 19. jūnijā, vīrieši plkst.15.50 spēlēs ar Igaunijas komandu, plkst.17.05 – ar Lietuvu, bet sievietes aizvadīs vienu spēli – plkst.14.50 ar Ukrainu. Grupu uzvarētāji cīnīsies par pirmo vietu, otrās vietas ieguvēji – par trešo vietu posma kopvērtējumā.

FIBA U23 Nāciju līgas sacensības tiek rīkotas piekto gadu, šosezon iesaistot 57 komandas no visām FIBA zonām. Pamatsacensības tiek izspēlētas pēc ģeogrāfiskā principa. Latvijas komandas iekļautas Austrumeiropas grupā, kur spēlēs arī Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas vienības.

Sacensības tiks rīkotas divos sabraukumos, katrā izspēlējot trīs atsevišķus turnīrus (otrais sabraukums notiks jūlija beigās Kauņā). Grupas kopvērtējuma uzvarētāji sieviešu un vīriešu konkurencē iegūs tiesības 14.-16. septembrī piedalīties FIBA U23 Nāciju līgas finālsacensībās Rumānijas pilsētā Konstancā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!