Foto: DELFI

Malagas "Unicaja" basketbolisti ULEB Eiropas kausa finālsērijas izšķirošajā – trešajā – mačā trešdien divu Spānijas komandu duelī viesos ar 63:58 (18:22, 12:11, 13:21, 20:4) pārspēja "Valencia Basket", kļūstot par turnīra uzvarētāju.

Sērijā līdz divām uzvarām "Unicaja" uzvarēja ar 2-1 un nodrošināja ceļazīmi uz nākamā gada Eirolīgas turnīru.

Spēli ar izrāvienu 10:2 iesāka "Unicaja", taču Valensijas komanda atguvās un pirmo ceturtdaļu uzvarēja ar 22:18. Nākamajos divos ceturkšņos mājinieku pārsvars pārsniedza desmit punktus, bet pamatlaika pēdējā nogrieznī "Unicaja" atspēlēja 13 punktu deficītu un pēc iespaidīga izrāviena 18:0 izvirzījās vadībā ar 61:56.

Mājinieki ar "sodiņiem" divus punktus atguva, bet "Unicaja" nosargāja vadību un tika kronēta par ULEB Eiropas kausa čempioni. Pamatlaika pēdējā minūtē abu komandu basketbolisti emocionāli izplūcās, taču spēles rezultātu tas neietekmēja.

Malagas komandas rindās ar 12 punktiem izcēlās Alberto Diass, bet ar desmit punktiem atzīmējās Džamars Smits. Diass un Karloss Svaress iekrāja pa 12 efektivitātes koeficienta punktiem, līdz ar to viņi kļuvuši par kārtas vērtīgākajiem spēlētājiem.

Tikmēr mājiniekiem 16 punktus iemeta Bojans Dubļevičs.

"Unicaja" iepriekšējās 15 sezonas spēlēja Eirolīgā, pirms desmit gadiem izcīnot trešo vietu. Tikmēr "Valencia Basket" klubs ULEB Eiropas kausa finālā spēlēja jau piekto reizi, bet kopā tā šo trofeju izcīnījusi trīs reizes, kas ir rekords.

Fināla pirmajā mačā "Valencia Basket" uzvarēja ar 68:62, bet otrajā mačā pārāki ar 79:71 bija Malagas basketbolisti.

Pusfinālā "Valencia Basket" sērijā ar 2-1 pieveica Jeruzalemes "Hapoel Bank Yahav" no Izraēlas, bet "Unicaja" ar 2-0 uzvarēja Krievijas klubu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", ko tobrīd vēl pārstāvēja latvietis Kaspars Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!