Foto: Edgars Vaivads

Latvijas basketbola treneris Uvis Helmanis piekritis kļūt par lietuvieša Daiņa Adomaiša asistentu Japānas augstākās divīzijas komandā Tokijas "Alvark", vēsta "basketnews.com".

Adomaitis noslēdzis viena gada līgumu ar iespēju to pagarināt, bet Helmanis pievienosies lietuvieša vadītajam treneru korpusam.

Tokijas klubs 2018. un 2019. gadā kļuva par Japānas čempioniem. Šajos gados tā arī sasniedza finālu FIBA Āzijas Čempionu kausā, kļūstot par čempioniem 2019. gadā.

Līdz šim Helmanis strādāja Vācijas otrās bundeslīgas jeb trešās augstākās līgas komandā Erfurtes "Loewen", ar kuru aizvadītajā sezonā Dienvidu konferencē ierindojās trešajā vietā.

Helmanis par darbu Vācijā vienojās 2020. gada augustā, pārceļoties uz Erfurti no Viļņas, kur viņš iepriekšējās divas sezonas bija pildījis "Rytas" trenera asistenta lomu.

Helmanis arī strādājis Latvijas vīriešu basketbola izlasē, kā arī vadījis arī dažādas Latvijas jaunatnes nacionālās komandas, tai skaitā bijis Latvijas U-18 valstsvienības galvenais treneris. Kā galvenais treneris bijis "Barons kvartāls", Liepājas un Valmieras basketbola klubos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!