Valmiera ir viens no svarīgākajiem Latvijas basketbola reģionu centriem, tādēļ Valmieras Bērnu sporta skola un Basketbola klubs "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" aicina pieteikties treniņiem 14 līdz 18 gadus vecas meitenes no Vidzemes reģiona un visas Latvijas, lai nokomplektētu "Valmieras" komandu dalībai Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, ziņo klubs.

Šobrīd Valmierā jau veiksmīgi strādā pilnvērtīga basketbola piramīda puišiem. Katrā jaunatnes vecuma grupā puišu komandai spēlējot Latvijas augstākajā divīzijā, bet piramīdas augšgalā ir profesionāla komanda, ar divām fārmkluba komandām Latvijas Basketbola līgas turnīros. Tas dod iespējas jaunajiem basketbolistiem pilnvērtīgi attīstīties, ļaujot sasniegt savus sportiskos mērķus. Šobrīd tiek strādāts pie tā, lai arī sieviešu basketbolam tiktu izveidota pilnvērtīga struktūra.

Valmieras basketbola treneru sastāvu šovasar papildinājusi bijusī Latvijas izlases basketboliste Dace Cinīte, kura spēlējusi gan Eiropas un pasaules čempionātos Latvijas jaunatnes izlasēs, gan aizvadījusi 27 spēles Latvijas sieviešu valstsvienības rindās. Pēc augstākās izglītības iegūšanas ASV, Cinīte aizvadījusi garu profesionālo karjeru spēlējot Turcijā, Spānijā, Lielbritānijā, kā arī vietējās komandās. Nu bijusī spēlētāja apņēmusies nodot savas bagātīgās zināšanas Valmieras jaunatnes basketbolistēm, 2002. līdz 2006. gadā dzimušo meiteņu grupā.

Treneres Daces Cinītes aicinājums jaunajām basketbolistēm: "Uzdrīksties un ļaujies jaunām iespējām! Līdzīgi, kā skolas laikā to darīju es, mērojot tālo ceļu no Rūjienas uz Rīgu, lai pilnveidotu savas basketbola prasmes. Tev šādu iespēju sniedz Valmiera. Attīstīsimies un pilnveidosimies kopā kā komanda. Nāc un pievienojies Valmieras sporta saimei!"

Valmierā aug talantīgas un daudzsološas spēlētājas jaunākajās grupās, taču Latvijas Jaunatnes basketbola līgas vecākajās grupās šobrīd komandas nokomplektēšanai meiteņu pietrūkst. Tādēļ Valmieras basketbola sistēmai tiek aicinātas pievienoties 14 līdz 18 gadus veca meitenes gan no Vidzemes, gan visas Latvijas. Perspektīvā tiek plānota komanda dalībai Latvijas čempionātā, kurā sporta skolas vecāko grupu audzēknes varētu uzsākt savu ceļu profesionālajā sieviešu basketbolā.

Valmiera piedāvā ne tikai augstas kvalitātes treniņus basketbolā, bet arī lielisku izglītības sistēmu. Pilsētā ir divas ģimnāzijas un vairākas vidusskolas, kurās iegūt kvalitatīvu vidējo izglītību. Savukārt pēc vidusskolas absolvēšanas, ir iespējas iegūt augstāko izglītību Vidzemes Augstskolā. Valmiera ir zaļa, progresīvi domājoša pilsēta, kas tendēta uz izaugsmi un attīstību. Pie Gaujas krastiem attīstās gan māksla, gan kultūra, gan sports. Nāc spēlēt basketbolu Valmierā!

Kontaktinformācija:
Dace Cinīte – 25465013

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!