"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda trešdien "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas pirmajā spēlē uzveica "Latvijas Universitātes" vienību un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 1-0.

Valmierieši savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 75:68 (15:25, 20:11, 17:18, 23:14).

Pēc Kārļa Apsīša precīzā tālmetiena ceturtās ceturtdaļas ievadā mājinieki vadībā bija visu turpmāko ceturksni un izcīnīja uzvaru.

Valmieras komandā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija maču no rezervistu soliņa sākušais ukrainis Andrejs Voinalovičs. Deriuss Klārks pievienoja 16 punktus, bet Jānis Kaufmanis 12 punktus, kamēr Klāvam Dubultam bija 12 atlēkušās bumbas un seši punkti.

LU rindās 16 punktus guva Dāvids Vīksne, 15 punkti bija Edvardam Mežulim, 12 punktus guva Eduards Avotiņš, bet 11 - Ričards Vitoļskis.

Pusfinālā šī pāra uzvarētāju gaida "VEF Rīga" komanda.

Sērijas otrā spēle notiks sestdien Rīgā, bet trešais mačs nākamajā otrdienā Valmierā. Ja būs nepieciešamas vēl divas cīņas, tās norisināsies 21.aprīlī Rīgā un 23.aprīlī Valmierā.

Otrā ceturtdaļfinālā spēkosies "Ogre" un "Liepāja", cīnoties par tiesībām tikties ar "Ventspili". Šī sērija sāksies ceturtdien.

Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pamatturnīrā abas komandas savstarpējās spēlēs uzvarēja savā laukumā - LU Rīgā ar 68:60 un vidzemnieki Valmierā ar 76:70.

Valmieras komanda LIBL ar astoņām uzvarām 26 spēlēs ieņēma desmito vietu, bet pēc jaunā gada bilance bija labāka - sešas uzvaras un seši zaudējumi. LU sezonas ievadā bija viena no augšgala komandā, taču finišēja pozīciju zemāk par vidzemniekiem ar sešām uzvarām un ļoti sliktu bilanci 2022.gadā (1-14).

Valmiera LBL čempionāta ceturtdaļfinālā bijusi pārstāvēta 17 reizes un piecos gadījumos izdevies pārvarēt šo barjeru. Pēdējo reizi tas notika 2017.gadā, kad "Valmiera" ar 3-2 uzvarēja "Liepāju". Kopš 2018.gada sezonas šo pilsētu pārstāv "Valmiera Glass"/ViA, kas iepriekšējās divas reizes nepārvarēja ceturtdaļfinālu (2019.gadā 0-3 pret "Ogri" un 2021.gadā 2-3 pret "Liepāju").

"Latvijas Universitāte" Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā piedalās sesto reizi, bet uzvarēt sērijā līdz šim izdevies tikai vienreiz, kad 2012.gadā pašā pirmajā reizē tika pārspēta "Valmiera", kas nākamajā sezonā revanšējās studentiem. 2018.gadā LU atgriezās "play-off", taču zaudējusi visās trīs turpmākajās sērijās, pērn ar 1-3 atzīstot "Ogres" pārākumu.

Latvijas - Igaunijas līga noslēdzās svētdien, kad "Arēnā Rīga" par čempioni tika kronēta "VEF Rīga".

Pērn Latvijas meistarsacīkstēs uzvarēja "VEF Rīga", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!