"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ("Valmiera Glass"/ViA) piektdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačā piedzīvoja zaudējumu.

Valmierieši izbraukumā ar rezultātu 96:104 (20:26, 24:21, 24:30, 28:27) piekāpās "Keila", nespējot izcīnīt otro panākumu šajā sezonā.

Tervels Beks ar 22 gūtajiem punktiem bija rezultatīvākais Valmieras komandā, Tads Vaičūns pievienoja 20 punktus un septiņas atlēkušās bumbas, bet Valters Vēveris guva 19 punktus.

Mājinieku rindās Matejs Raduničs izcēlās ar 31 punktu, astoņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Mārcis Vītols ar 19 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm bija otrs rezultatīvākais "Keila" vienībā.

Valmieras komanda ar vienu panākumu astoņās spēlēs turnīra tabulā atrodas pirmspēdējā 15.vietā, kamēr "Keila" ar vienu uzvaru piecos mačos ierindojas 12.pozīcijā.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", Hābnēmes "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Hābnēmes "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!