"Latvijas Universitāte" trešdien piedzīvoja neveiksmi Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē, bet "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" izbraukumā izcīnīja uzvaru pār "Ogri".

LU studenti savā laukumā ar rezultātu 79:99 (20:22, 25:28, 17:20, 17:29) piekāpās "Parnu Sadam".

Mājinieku rindās Reinis Avotiņš un Dāvids Vīksne katrs guva 17 punktus, bet vēl 15 pievienoja Pauls Gustavs Miglinieks.

Pērnavas komandā rezultatīvākais ar 23 gūtajiem punktiem bija Alteriks Gilberts, bet Mihkels Kirvess, gūstot 16 punktus un izcīnot 12 atlēkušās bumbas, sakrāja "double-double". Savukārt Andris Misters izcēlās ar 12 punktiem, trīs atlēkušajām bumbām un trīs rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" viesu lomā ar rezultātu 87:81 (21:23, 26:14, 17:22, 23:22) pārspēja "Ogri".

Uzvarētāju vienībā 22 punktus guva Jānis Kaufmanis, kamēr Klāvs Dubults pievienoja 16 punktus un astoņas atlēkušās bumbas. Mājinieku labā Uģis Pinete guva 16 punktus, un ar vēl 15 gūtajiem punktiem izcēlās Mats Juciks.

Citā spēlē "VEF Rīga" izbraukumā ar rezultātu 99:52 (27:6, 19:21, 24:19, 29:6) sagrāva Raplas "Avis Utilitas".

Rīdzinieku rindās rezultatīvākais ar 14 gūtajiem punktiem bija Anrijs Miškka, kamēr 13 punktus un četras rezultatīvas piespēles sakrāja Kristers Zoriks.

Raplas komandu no sagrāves neglāba Derila Džordža Takera 12 gūtie punkti.

"VEF Rīga" ar 23 uzvarām un diviem zaudējumiem turnīra tabulā atrodas līderpozīcijās, "Ogre" ar 13 uzvarām un desmit neveiksmēm ieņem sesto vietu. Tālāk seko "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ar bilanci 8-16 un ierindojas desmitajā pozīcijā, bet "Latvijas Universitāte" ar sešiem panākumiem 24 aizvadītos mačos atrodas 11.vietā 14 komandu konkurencē.

Trešdien vēl "VEF Rīga" viesosies pie Raplas "Avis Utilitas", un "Ogre" uzņems "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" basketbolistus. Abas spēles sākās plkst.19.

LIBL pamatturnīrā komandas līdz 20.martam aizvadīs divu apļu turnīru. Astoņas labākās piedalīsies ceturtdaļfināla sērijās, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā. LIBL čempionus paredzēts noskaidrot finālčetrinieka turnīrā. Savukārt sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

LIBL čempionātā 2021./22.gada sezonā piedalās 14 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev", "TalTech"/"Optibet" un Hābnēmes "Viimsi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!