Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas klubs "Valmiera" otrdien cieta kaunpilnu neveiksmi Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlē, ar rezultātu 52:106 (12:17, 11:30, 15:30, 14:29) izbraukumā piekāpjoties Somijas vienībai Tamperes "Pyrinto".

Rezultatīvākais valmieriešu rindās bija Jānis Kaufmanis, kuram 12 punkti. Viņš bija vienīgais no "Valmieras" spēlētājiem, kam izdevās sasniegt desmit punktu robežu. Tikmēr pa astoņiem punktiem Kaspara Ciprusa, Sanda Amoliņa un Zinta Plivdas rēķinā.

"Valmiera" pirmo un pēdējo reizi vadībā bija spēles piektajā minūtē, kad pēc precīza Kaufmaņa metiena tika panākts 6:4. Tomēr turpinājumā Tamperes klubs kāpināja cīņas tempu un katrā ceturtdaļā arvien vairāk atrāvās no aizvadītās sezonas Latvijas trešās spēcīgākās vienības, sasniedzot vairāk nekā 50 punktu pārsvaru.

Abas komandas cīnās A apakšgrupā.

"Valmierai" šis bija trešais zaudējums piecās spēlēs, kas dod priekšpēdējo, sesto, vietu apakšgrupā, bet "Pyrinto" tikmēr jau tikusi pie ceturtā panākuma tikpat mačos un ir grupas līdervienība.
Zīmīgi, ka Somijas klubs šosezon tikai debitē BBL čempionātā.
Jaunajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā.

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!