Foto: DELFI

Trešo uzvaru tikpat jaunās Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonas spēlēs otrdien izcīnīja Latvijas klubs "Valmiera", kas savā laukumā ar rezultātu 73:63 (20:15, 10:23, 23:13, 20:12) pārspēja Igaunijas vienību Tallinas TLU/"Kalev".

"Valmiera" pirmajā ceturtdaļā divreiz iekrāja piecu punktu pārsvaru, bet otrās ceturtdaļas ievadā ielaida deviņus punktus pēc kārtas, vēlāk nonākot iedzinējos ar astoņiem punktiem. Vadību mājinieki atguva trešās ceturtdaļas pašās beigās. Noslēdzošajā ceturtdaļā viesi reizi panāca neizšķirtu, uz ko "Valmiera" atbildēja ar 9:0 izrāvienu, kas komandai vēlāk atnesa uzvaru.

Mārtiņš Vīņauds uzvarētāju labā guva 23 punktus, bet pie 17 punktiem tika Mārcis Vītols. Tikmēr "double-double" iekrāja Dāvis Rozītis un Kristaps Dārgais - pirmā kontā 12 punkti un desmit atlēkušās bumbas, bet otrais iekrāja 11 punktus un desmit bumbas zem groziem.

Ar trim uzvarām trīs mačos "Valmiera" ir B apakšgrupas līdere, bet TLU/"Kalev" kontā tagad ir trīs zaudējumi, kas dod grupas pēdējo, septīto, vietu. Šajā grupā spēkojas arī Latvijas klubs "Jēkabpils", kura kontā pašlaik ir viena uzvara divās spēlēs.

Citā mačā otrdien pie savas pirmās uzvaras tika "Barons kvartāls", kas divu Latvijas klubu duelī izbraukumā ar 90:75 (26:13, 22:14, 27:26, 15:22) apspēlēja "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu un sagādāja tai trešo zaudējumu sacensībās.

Rīdzinieki vadībā atradās kopš spēles otrās minūtes, jau pirmajā ceturtdaļā iekrājot 13 punktu pārsvaru. Pēc ļoti veiksmīgām otrās ceturtdaļas beigām "Barons kvartāls" pārsvars sasniedza jau 21 punktu, bet nākamo desmit minūšu laikā viesu pārsvars pieauga vēl par punktu. Noslēdzošajā ceturtdaļā cīņa par uzvaru vairs nenorisinājās.

Uzvarētāju labā pa 16 punktiem guva Andris Epners un Kristaps Valters, pie 13 punktiem tika Ernests Kalve, bet Kaspars Kambala 13 minūšu laikā saņēma piecas piezīmes un iekrāja piecus punktus.

"Jūrmala"/"Fēnikss" sastāvā ar 12 punktiem izcēlās Edgars Jeromanovs.

"Jūrmala"/"Fēnikss" un "Barons kvartāls" šī mēneša sākumā savā starpā tikās "Aldaris" Latvijas "Basketbola līgas (LBL) ietvaros, kur pārliecinošu uzvaru savā laukumā ar 87:65 izcīnīja jūrmalnieki.

Ar vienu uzvaru trīs mačos Rīgas klubs A grupas kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, bet jūrmalnieki ar trim zaudējumiem ir pēdējie, sestie.

Sacensībās šosezon piedalās 22 klubi no piecām valstīm, turnīrā debitējot arī Krievijas vienībai Maskavas "Dinamo".

Līgas vienpadsmitajā sezonā trīs komandas, kas sacenšas Eiropas kausa izcīņā vai Eiropas Izaicinājuma kausā - "Šiauliai", TU/"Rock" un "Ventspils" - BBL sacensībās iesaistīsies vien ar izslēgšanas spēlēm, kur būs izliktas ar pirmajiem trim numuriem, bet pārējās 19 komandas sākotnēji sadalītas trijās apakšgrupās.

Pēc divu apļu turnīra katras grupas četras labākās vienības un piektā visu grupu labākā komanda kvalificēsies astotdaļfinālam. Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālā, uzvarētājs tiks noskaidrots sērijās līdz divām uzvarām.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris", bet arī "Ņevežis" komanda, kas debitē ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempioni "VEF Rīga".

Pirms sezonas Liepājā risinājās "Olybet" BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā "Liepāja"/"Triobet" kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Iepriekšējā BBL sezonā "Šiauliai" finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu "TonyBet", bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempioni "Ventspils", kas apstājās ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!