Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Zaudējumus Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlēs piektdien piedzīvoja Latvijas klubi "Valmiera" un "Jelgava".

"Valmiera" D grupas cīņā savā laukumā ar rezultātu 75:100 (13:29, 20:26, 18:20, 24:25) pārliecinoši zaudēja Lietuvas komandai Pasvales "Pieno žvaigždes".

Laukuma saimniekiem jau pēc pirmās ceturtdaļas bija 16 punktu deficīts, ko mača turpinājumā tā arī neizdevās atspēlēt.

Šajā mačā "Valmieras" komandas labā pa 14 punktiem guva Pāvels Veselovs un Jānis Bērziņš, bet Viktors Iļjins izcēlās ar 12 punktiem.

Savukārt "Pieno žvaigždes" rindās ar 25 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām sevi apliecināja Jensijs Geitss.

Valmierieši līdzšinējās trijās spēlēs izcīnījuši divas uzvaras, D grupas kopvērtējumā piecu komandu konkurencē ieņemot otro vietu, bet "Pieno žvaigždes" kontā tagad divi panākumi divos mačos, kas dod pirmo pozīciju.

Savukārt "Jelgava" B grupas mačā izbraukumā ar 66:85 (16:26, 14:22, 17:15, 19:22) atzina Igaunijas kluba Tartu "Ulikool/Rock" pārākumu.

Rezultatīvākais "Jelgava" rindās ar 14 punktiem bija Sandis Silavs, kamēr pa 12 punktiem guva Kristaps Kanbergs un Artūrs Dušelis.

Tikmēr "Ulikool/Rock" komandas labā 20 punktus guva Tanels Kurbass.

B grupas kopvērtējumā jelgavnieki ar vienu uzvaru četrās spēlēs sešu komandu konkurencē pašlaik atrodas piektajā vietā, bet "Ulikool/Rock" ar četriem panākumiem četrās cīņās ieņem pirmo pozīciju.

B apakšgrupā spēlē vēl viens Latvijas klubs "Liepāja"/"Triobet", kas ar vienu uzvaru trīs mačos ieņem ceturto vietu.

Bez šiem trim klubiem BBL turnīrā Latviju šosezon pārstāv arī "Ventspils" un "Barons kvartāls".

Šosezon BBL cīnās 23 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās - trijās pa sešām komandām un vienā ar piecu komandu dalību.

BBL regulārā čempionāta pirmajā posmā komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, labākajām četrām no katras grupas iekļūstot "TOP 16" turnīrā. Tajā 16 vienības tiks sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā.

Pēc "TOP 16" sacensībām, kas notiks divos apļos, sekos izslēgšanas spēles ar ceturtdaļfināliem, pusfināliem un finālu.

Savukārt pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies nākamā gada BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!