Foto: DELFI
Spānijas basketbola čempionāta spēlē svētdien piecus punktus guva latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters, palīdzot viņa pārstāvētajai "Fuenlabrada" komandai savā laukumā ar 69:66 pieveikt pagājušās sezonas ULEB Eirolīgas turnīra čempionvienību Barselonas "Regal".

Šī Valteram bija pirmā spēle pēc gandrīz mēneša pārtraukuma, kas bija saistīts ar kājas muskuļa traumu.

Aizvadītajā mačā Valters laukumā pavadīja 17 minūtes un 36 sekundes, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem. Vēl latvietis izpildīja sešas rezultatīvas piespēles un izcīnīja četras atlēkušās bumbas, tiekot pie 12 efektivitātes koeficenta punktiem.

Uzvaru svētdien izcīnīja arī cita latviešu saspēles vadītāja Jāņa Blūma pārstāvētā Bilbao "Bizkaia Basket" komanda, kas savā laukumā ar 92:86 pagarinājumā pieveica "Lagun Aro" vienību.

Blūms spēlēja 20 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot vienīgo divpunktu metienu un vienu no diviem tālmetieniem, taču garām grozam raidot visus četrus soda metienus. Vēl latvietis izpildīja divas piespēles un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, cīņu noslēdzot bez efektivitātes koeficenta punktiem.

Kopvērtējumā pēc šiem mačiem "Bizkaia Basket" 14 uzvarām 23 spēlēs pakāpās uz piekto vietu, bet "Fuenlabrada" komanda ar 13 uzvarām atrodas astotajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!