Foto: DELFI
Latvijas basketbola kluba "VEF Rīga" sastāvs nākamajai sezonai pamatā ir nokomplektēts, otrdien preses konferencē atzina vienības viceprezidents Valdis Valters.

Valters pastāstīja, ka šobrīd trūkst tikai saspēles vadītāja, ar kura piesaistīšanu "VEF Rīga" nesteigsies.

"Visticamāk, aicināsim vairākus spēlētājus, kuri komandā atradīsies uz pārbaudes laiku. Labākie saspēles vadītāji, kurus mēs gribētu redzēt komandā, līdz 1.novembrim atradīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) nometnēs un cīnīsies par līgumiem tur. Galvenais treneris redz pielietojumu katram spēlētājam, un pirms sezonas preses konferencē viņš noteikti arī pastāstīs, kā plāno izmantot katru spēlētāju un, piemēram, kāpēc komandā ir vairāki otrā numura pozīcijas spēlētāji," pastāstīja Valters.

Foto galerija

Valters atzina, ka nokomplektēt sastāvu nemaz nebija tik viegli. "Tas bija liels izaicinājums, tomēr par labu nāca krīze Eiropas basketbolā. Pretējā gadījumā mēs tādus spēlētājus nedabūtu."

"Uzskatu, ka mums izdevās izvilkt trīs lielās zivis. Pirmā zivs ir galvenais treneris Rims Kurtinaitis, bet otrā - talantīgākais Baltkrievijas jaunais centra spēlētājs Artjoms Parahovskis, kurš ļoti augstu kotējas pāri okeānam, un tikai apstākļu sakritību dēļ viņš netika draftēts NBA. Savukārt trešā zivs ir Kristaps Janičenoks - Latvijas izlases līmeņa spēlētāji vienmēr ir gaidīti "VEF Rīga" klubā," izteicās Valters.

Tāpat Valters pastāstīja, ka ar vienu sastāvu nevarēs spēlēs četros turnīros, līdz ar to "VEF Rīga" galvenais sastāvs spēlēs VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā un Eiropas otrā spēcīgākā klubu turnīra Eiropas kausa izcīņas pamatturnīrā, savukārt Latvijas Basketbola līgā un "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijā spēlēs otrais sastāvs jeb spēlētāji, kas atgūsies no traumām, un tie, kuriem "VEF Rīga" būs atvēlēts mazāks spēles laiks.

"Mums būs "VEF Juniors" vienība, kas spēlēs LBL pirmajā divīzijā, bet BBL pretī nāks dažāda līmeņa komandas, tāpēc skatīsimies, kādu sastāvu pieteikt uz attiecīgo maču. Kas attiecas uz izslēgšanas spēlēm, tad tur skatīsimies pēc situācijas," atzina Valters.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" nākamās sezonas komandu veido pēc modeļa četri Latvijas izlases līmeņa spēlētāji, četri ārzemnieki un četri jaunās paaudzes basketbolisti. Tie jaunie talanti, kas neiekļūs lielajā komandā, savu meistarību pilnveidos "VEF Juniors" vienībā.

Pašlaik "VEF Rīga" komandai ir līgumi ar Janičenoku, Sandi Valteru, Raiti Grafu, Dairi Bertānu, Kasparu Bērziņu, Gati Jahoviču, Andreju Šeļakovu, Patriku Sandersu un Parahovski, bet uz pārbaudes laiku komandai pievienojies Tailers Keins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!