Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" sestdien ar rezultātu 90:85 (25:21, 18:20, 25:28, 22:16) "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pusfināla spēlē pieveica BK "Ogre", nodrošinot vietu finālā.

Rīdzinieku labā 24 punktus sakrāja Kails Olmens, bet Aizeja Pinjeiro atzīmējās ar 15 punktiem. Rezultatīvākais Ogres komandas labā ar 23 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Andrē Vokers, bet Rihards Kuksiks piebalsoja ar 16 punktiem.

"Ogres" basketbolisti jau no spēles pirmajām minūtēm piespieda rīdziniekiem pieļaut daudz kļūdu, VEF komandai nespējot pārvarēt jau ierasto šīs sezonas trūkumu. Tomēr "Ogre" ātri vien sakrāja piecas komandas piezīmes, bet paceles cīpslas savainojumu atsvaidzināja Kristaps Dārgais, kurš laukumā vairs neatgriezās. Verners Kohs ar tālmetienu panāca rezultātu 17:10, bet ar to pašu divreiz atbildēja Rihards Kuksiks – pēc desmit minūtēm rezultāts 25:21 par labu Rīgas klubam.

Trīs piezīmes pirmajā ceturtdaļā paspēja savākt centra pozīcijas spēlētājs Jānis Pozņaks, kas "vefiņam" ļāva spēlē pret augumā maziem piecniekiem gūt punktus soda laukumā. Tomēr Nikolaja Mazura vadītā komanda, kompensējot garo spēlētāju trūkumu ar zonas aizsardzību, turpināja izrādīt pretestību līdz Andrē Vokera "trejacis" jau panāca neizšķirtu – 34:34. Lai gan VEF vadību neatdeva un atkal mazliet atrāvās, Rinalda Sirsniņa trāpīts tālmetiens, netraucējot pat sodam, ļāva Ogres vienībai puslaiku noslēgt tikai pie divu punktu deficīta.

Trešās ceturtdaļas gaitā "Ogre" ne tikai pirmoreiz spēlē sagrāba vadību, bet arī to ilgstoši kontrolēja. Ja pēc Uģa Pinetes metiena (51:50) VEF ātri izteica atbildi, tad divi rezultatīvi Vokera uzbrukumi pēc kārtas ļāva ogrēniešiem jau vairākas minūtes atrasties vadībā. Veiksmīga Aizejas Pinjeiro spēle uz brīdi nodrošināja neizšķirtu (61:61), tomēr ļoti rezultatīvās ceturtdaļas izskaņā vadībā atradās "Ogre" (69:68).

"VEF Rīga" ceturtās ceturtdaļas ievadā vairākās epizodēs atkal spēja izmantot fizisko pārspēku, pēc vērā ņemama pārtraukuma atgūstot vadību. Pieredzējušie Rinalds Sirsniņš un Jānis Pozņaks piecas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca 78:75, bet Riharda Kuksika trīspunktnieks jau piespieda Jānim Gailītim lūgt minūtes pārtraukumu – 81:77.

Trīs minūtes pirms spēles beigām Uģis Pinete ar diviem soda metieniem ļāva "Ogrei" jūsmot par sešu punktu vadību, bet tā arī vienība vairāk punktu neguva. Artis Ate tūlīt pat realizēja metienu no distances, bet Olmens ar trīspunktnieku un Pinjeiro ar soda metienu atguva viena punktu vadību "vefiņam".

Spēles liktenis tika noteikts ar vairākiem neprecīziem soda metieniem. Ļoti svarīgus divus soda metienus izniekoja gan Sirsniņš, gan Olmens, bet VEF spēja noturēt vadību, punktu spēlei pieliekot Kristeram Zorikam.

Otrā pusfināla spēle gaidāma pulksten 20.00, kad savā starpā sacentīsies Roberta Štelmahera vadītā un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo" vienība un "Avis Utilitas Rapla" vienība.

Cīņa par trešo vietu un finālspēle gaidāma svētdien.

Ziņots, ka "Ogre" pusfinālā vietu nodrošināja, ceturtdien pieveicot "Parnu Sadam" komandu no Igaunijas. Savukārt basketbola klubs "Ventspils" piekāpās Raplas basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!