Foto: F64

Pēc veiksmīga spēles sākuma turpinājumā sniegums bijis briesmīgs un brīžiem komandas sniegums aizsardzībā atgādinājis Zvaigžņu spēli, pēc svētdien aizvadītā mačā VTB Vienotajā līgā skarbs bija Latvijas kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Vēstīts, ka rīdzinieki, pirmo reizi šosezon spēlējot "Arēnā Rīga", ar rezultātu 90:104 (19:21, 26:35, 24:28, 21:20) piekāpās Maskavas apgabala "Himki" komandai, pārtraucot trīs panākumu sēriju turnīrā.

"Sākām labi, bet pārējās 36 minūtes spēlējām briesmīgi. Pret tādu augsta līmeņa komandu tā spēlēt nav iespējams. Brīžiem aizsardzība izskatījās kā Zvaigžņu spēlē. Gan vietējiem, gan leģionāriem, ja viņi grib spēlēt augstākajā līmenī, ir vairāk jāsāk dzīvot basketbolā," pēcspēles konferencē sacīja Gailītis.

"VEF Rīga" galvenais treneris gan piebilda, ka komandā daudziem spēlētājiem ir veselības likstas. "Mums ir jāsadziedē traumas un slimības, ir daudzi spēlētāji ar vīrusiem. Arī [Iļja] Gromovs šoreiz bija negatavs. Treniņu process pirms nākamās spēles būs atkarīgs no tā, cik mēs būsim veseli. Ir bijis, kad treniņos ir mazāks sastāvs, bet tas nav attaisnojums. Tāpēc jau nav jāsit piezīmes. Spēlējot līmenī vēl nenozīmē kļūt par līmeņa spēlētāju," kritisks palika treneris.

Par mājinieku komandas rezultatīvāko spēlētāju šajā mačā kļuva komandas kapteinis Jānis Blūms, kurš sameta 27 punktus un uzstādīja savu karjeras rezultativitātes rekordu Vienotajā līgā.

"Blūmam gāja spēle, bet viņam bija ļoti daudz minūšu, tāpēc beigās noņēmām viņu nost. Pretinieku pārsvars bija tik liels, ka komanda vairs nefunkcionēja. Blūma paveiktā darba apjoms ir stipri lielāks par pārējiem basketbolistiem komandā," kapteini uzteica treneris, kurš arī pateicās līdzjutējiem par atbalstu.

"Tāpat paldies arī "Himki" komandai, ka pēc pirmās spēles mūs respektēja un spēlēja ar labākajiem basketbolistiem, arī [Aleksejam] Švedam bija daudz minūšu. Tomēr jāsaprot, pret ko mēs spēlējam. "Himki" komandai ir daudz spēlētāji, var izmantot rotācijas. Taču tajā pat laikā zaudējām ar 14 punktiem, ne 50," pozitīvo centās atrast Gailītis.

Savukārt Mārtiņš Meiers, kurš šajā mačā guva 20 punktus, piekrita, ka "VEF Rīga" aizvadījusi sliktu spēli. "Neizmantojām izdevības. Spēles sākumā viņi nebija gatavi, tāpat kā Maskavā, taču mēs neizmantojām savas izdevības. Spēlējām pavirši un mīksti aizsardzībā, ko pretinieki izmantoja," sacīja basketbolists.

Tikmēr "Himki" galvenais treneris Duško Ivanovičs sacīja, ka spēles sākums nav izdevies, tomēr iegūstot ritmu komanda sniegumu uzlabojusi.

"Spēli iesākām ne pārāk labi, kamēr "VEF Rīga" bija labāki. Mums bija kļūdas aizsardzībā. Taču pēc tam, kad [Ērls] Roulends labi iesaistījās spēlē, mēs ieguvām arī ritmu aizsardzībā un uzbrukumā. Bija ļoti svarīgi izcīnīt uzvaru, jo cīnāmies par labāku vietu "play-off" zonā," bilda Ivanovičs.

Viņš arī uzteica Blūmu, kurš savulaik viņa vadībā spēlēja Grieķijas klubā Atēnu "Panathinaikos". "Blūms šovakar spēlēja ļoti ekselenti, kā viņš to dara vienmēr," serbs slavēja Latvijas kluba līderi.

Savukārt Roulends, kurš 2012./2013. gada sezonā spēlēja "VEF Rīga" rindās atzina, ka sākumā komandai bijusi slikta aizsardzība, bet, to sakārtojot, aizgājusi arī spēle.

""VEF Rīga" iesāka ļoti labi, Blūmam arī ļoti labi aizgāja spēle. Mēs nekoncentrējāmies uz aizsardzību, bet, kad to sakārtojām, viss aizgāja no rokas. Labprāt spēlētu ar "VEF Rīga" arī izslēgšanas turnīrā, jo man vienmēr patīk atgriezties Rīgā," sacīja Roulends.

Kopvērtējumā "VEF Rīga" ar septiņām uzvarām 13 spēlēs saglabā sesto vietu turnīrā, bet "Himki" ar 11 panākumiem 14 cīņās ir trešajā pozīcijā, zaudējot vienīgi Maskavas CSKA un Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Rīdzinieki nākamo spēli Vienotajā līgā aizvadīs nākamsvētdien, kad uzņems Jāņa Timmas pārstāvēto Sanktpēterburgas "Zeņit", kura ar 11 panākumiem ir ceturtajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!