Foto: LETA

Latvijas basketbola kluba "VEF Rīga" budžets nākamajā sezonā būs 1,4 miljoni eiro, kas ir nedaudz mazāk nekā pagājušajā sezonā, un komandai izvirzīts mērķis uzvarēt "Olybet" Latvijas basketbola līgā (LBL) un kvalificēties VTB Vienotās basketbola līgas izslēgšanas spēlēm.

"VEF Rīga" nākamajā sezonā aizvadīs divus apļus LBL turnīrā, kā arī startēs VTB Vienotajā basketbola līgā. VEF komandai šī būs desmitā sezona pēc kluba atjaunošanas, un vadība preses konferencē informēja par komandas jaunumiem.

"Klubam šī būs desmitā sezona, bet šoreiz īpaši to neuzveram. Cenšamies pēc būtības turpināt VEF basketbola tradīcijas," preses konferences ievadā stāstīja "VEF Rīga" prezidents Edgars Jaunups. "Neesam nožēlojuši lēmumu atjaunot VEF, tas kļuvis par nozīmīgu atskaites punktu Latvijas basketbolam. Jāatzīst, ka ir neliels satraukums, gaidot desmito sezonu."

Kluba vadība, izvērtējot komandas sastāvu gaidāmajai sezonai, izvirzījusi uzdevumu uzvarēt LBL un kvalificēties VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēlēm. "Uzskatām, ka klubs to var un to vajadzētu izdarīt. Nevaram runāt par neapšaubāmu dominanci LBL, jo vidējais līmenis ir pieaudzis, kā to pierāda Valmieras uzvara čempionātā pagājušajā sezonā," skaidroja Jaunups. "Vasaras laikā labi esam pastrādājuši, esam gandarīti par komplektāciju. Sastāvs ir labs, lai aizvadītu lielisku sezonu."

Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, kluba budžets šogad ir 1,4 miljoni eiro, kas ir nedaudz mazāk nekā pagājušajā sezonā, un tas sezonas laikā, visticamāk, nepieaugs. Tāpat par "VEF Rīga" sponsoru kļuvusi "Rietumu Banka", kas ir viena no lielākajām privātbankām Baltijas valstīs, kā arī sadarbība būs ar fondu "Mākslai vajag telpu".

"VEF Rīga" komandai nākamajā sezonā spēļu grafiks nebūs tik saspringts kā iepriekš, jo VTB Vienotās līgas komandu skaits ir samazinājies no 16 līdz 13 vienībām. "Mums spēļu skaits ir komfortabls, jo sastāvā ir diezgan jauni spēlētāji, kuriem vajag laiku arī trenēties. Tomēr mums priekšā būs tāli pārlidojumi," skaidroja Jaunups.

Ja "VEF Rīga" kvalificēsies VTB Vienotās līgas izslēgšanas cīņām, tad pavasarī spēļu kalendārs būs ļoti saspringts, jo mači pārklāsies arī ar LBL turnīru, taču šīs grūtības ir Latvijas basketbola interesēs, jo latviešu spēlētāji varēs spēlēt augsta līmeņa spēlēs, uzskata Jaunups.

Kluba prezidents arī atklāja, ka "VEF Rīga" spēles VTB Vienotajā līgā tiks translētas "Lattelecom" televīzijas kanālā "Best4sport TV", kur nākamajās sezonās varēs redzēt arī LBL spēles. Vēl notiek sarunas starp abām pusēm, bet vienošanās, visticamāk, neizpaliks.

"VEF Rīga" atkal LBL mājas spēles aizvadīs reģionos, un tas vienmēr izraisa diskusijas basketbola sabiedrībā, taču Jaunups uzsver, ka Rīgas publiku LBL spēles nepārāk interesē, kā to pierādīja pagājušā sezona. Rīgas publika ir izlutināta ar augsta līmeņa sporta pasākumiem, un LBL spēles tai neesot pietiekami saistošas. "Pagājušā sezonā mēs par to vēlreiz pārliecinājāmies. LBL regulārās sezonas spēles aizvadīsim reģionos gan šogad, gan nākotnē," skaidroja Jaunups, kurš to savā ziņā uztver kā basketbola popularizēšanas misiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!