Foto: F64

"VEF Rīga" sestdien "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) savā laukumā cieta zaudējumu pret Rīgā bāzēto Ukrainas klubu Slobožanskas "Prometey".

"VEF Rīga" piekāpās Ukrainas klubam ar 71:81 (16:21, 18:17, 12:26, 25:17).

Visu pirmo puslaiku vadībā bija "Prometey", lielāko pārsvaru (14:6) sasniedzot Iļjam Sidorovam pēc divpunktu metiena sestajā minūtē.

"VEF Rīga" vadībā pirmoreiz tika pēc astoņu punktu izrāviena puslaiku mijā, 23.minūtē Džamāram Eibramsam ar tālmetienu panākot 42:40.

Tomēr pēc 42:40 mājinieku labā Ukrainas klubs atbildēja ar astoņiem punktiem pēc kārtas, līdz ceturtdaļas beigām panākot jau 18 punktu pārsvaru.

15 punktus rīdziniekiem guva Kristers Zoriks, kurš gan no spēles realizēja vien sešus no 19 metieniem. 14 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Artis Ate, bet ar desmit punktiem spēli beidza Eibramss.

Ukrainas vienībā ar 28 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām izcēlās Delenta Stīvenss, 15 punktus guva Ondrejs Balvins, bet 12 - Sidorovs.

"Vefieši" pēc piedzīvotas neveiksmes pirmajā LIBL mačā pret "Liepāju" (93:98) izcīnīja uzvaru pār "Ventspili" ar 100:81. Tikmēr FIBA Čempionu līgā rīdzinieki piedzīvojuši divas neveiksmes, piekāpjoties Lisabonas "Benfica" ar 76:89 un Manrezas "Baxi" ar 59:88.

Tikmēr Ukrainas klubs abās līdzšinējās LILB spēlēs bija svinējis pārliecinošas uzvaras, kā arī guvis panākumu pirmajā ULEB Eirokausa mačā.

Jau ziņots, ka "Ogre" viesos ar 71:85 (14:23, 21:21, 20:24, 16:17) zaudēja "Parnu Sadam", kuras rindās spēlē Latvijas basketbolists Dāvis Geks.

Vēl vienā mačā Mārtiņa Meiera un Zigmāra Raimo pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo" viesos piekāpās Hābnēmes "Viimsi" - 70:73 (16:22, 18:16, 14:21, 22:14).

Meiers nedaudz vairāk nekā 20 minūtēs laukumā guva desmit punktus, realizējot trīs no pieciem divpunktu metieniem, kā arī visus četrus soda metienus, izcīnot arī deviņas atlēkušās bumbas. Raimo nedaudz vairāk nekā 13 minūtēs guva divus punktus.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", ""Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", Hābnēmes "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda "Prometey. Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Hābnēmes "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!