Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pārliecinošu uzvaru "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas turnīra spēlē sestdien izcīnīja Latvijas klubs "VEF Rīga", kas ar rezultātu 87:71 (20:14, 19:23, 23:13, 25:21) savā laukumā apspēlēja Igaunijas vienību Tartu "Rock".

Foto galerija

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā bija Kristaps Janičenoks, kurš guva 17, bet baltkrieva Artjoma Parahovska kontā 16 punkti un piecas atlēkušās bumbas.

Tikmēr "Rock" vienībā ar 15 punktiem izcēlās gruzīns Georgs Cincadze, bet Kalists Ezikvu iemeta 13 punktus un izcīnīja piecas bumbas zem groziem.

Kā vēstīts, abas komandas savstarpējo pirmā apļa cīņu aizvadīja 6.novembrī Tartu, kad Latvijas klubs izcīnīja uzvaru ar 85:77.

BBL elites divīzijas kopvērtējumā pēc šī mača "VEF Rīga" komanda ar desmit uzvarām 12 spēlēs saglabāja pirmo vietu, bet "Rock" ar deviņiem panākumiem 14 cīņās atrodas piektajā pozīcijā.

Tikmēr kopvērtējuma galvgalī aiz "VEF Rīga" vienības otrajā pozīcijā ar deviņām uzvarām 12 spēlēs atrodas latvieša Ernesta Kalves pārstāvētā Lietuvas vienība Ķēdaiņu "Ņevežis", bet tai ar desmit uzvarām 14 mačos seko vēl viens Lietuvas klubs Prienu "Rūdupis".

Kā ziņots, BBL elites divīzijas regulārajā čempionātā 12 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, bet pēc tam labākās sešas iekļūs izslēgšanas cīņās, kur tām pievienosies spēcīgākie Lietuvas klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!