Foto: facebook.com/vefriga
Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar rezultātu 92:78 (18:21, 33:17, 19:17, 22:23) pārspēja Polijas klubu Zelona Guras "Stelmet".

Rīdziniekiem ar 25 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Stīvens Zeks, 20 punkti bija Glenam Kouzijam, bet 16 punktus guva Mareks Mejeris, kurš atzīmējās ar vairākiem bumbas triecieniem grozā no augšas, kamēr 12 punkti bija Andrim Misteram. Vēl lielu artavu uzvarā deva Džabrils Durems, kurš veica 12 rezultatīvas piespēles.

Mājiniekiem 14 punktus iemeta Merkels Stārkss.

Spēles pirmās 15 minūtes ritēja līdzvērtīgi, bet trešās ceturtdaļas otrajā pusē rīdzinieki "ieslēdza ātrumus" uzbrukumā, kas pirmo puslaiku ļāva uzvarēt ar 51:38. Mača otrajā puslaikā starp trešo un ceturto ceturtdaļu laukuma saimnieki veica nelielu izrāvienu 8:2, samazinot rīdzinieku pārsvaru līdz deviņiem punktiem. Tiesa, Latvijas vicečempioni ātri atguvās un neļāva "Stelmet" vēl vairāk pietuvoties, izcīnot uzvaru ar 92:78.

Šo vienību pirmā apļa cīņā "VEF Rīga" savā laukumā izcīnīja graujošu uzvaru ar 83:57.

Rīdzinieki šobrīd Vienotās līgas čempionātā guvuši trīs uzvaras, jo iepriekš tika pārspētas Tallinas "Kalev"/"Cramo" un negaidīti Sanktpēterburgas "Zeņit". Tas Latvijas vicečempionei ļāvis atgriezties reālā cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā.

Ar sešām uzvarām 19 spēlēs "VEF Rīga" kopvērtējumā ieņem 11.vietu, no pirmā astoņnieka atpaliekot par divu uzvaru tiesu, kamēr "Stelmet" savā Vienotās līgas debijas sezonā ar četriem panākumiem 17 cīņās ir 12.pozīcijā.

Savukārt "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā "VEF Rīga" ar 23 uzvarām 25 mačos ir otrajā vietā, kamēr "Stelmet" savā čempionātā guvusi 18 panākumus 21 cīņā un atrodas līderpozīcijā.

"VEF Rīga" šīs dienas pretinieki "Stelmet" bāzējas Zelona Guras pilsētā Polijas rietumu daļā, atrodoties netālu no Vācijas-Polijas robežas, bet klubs dibināts tālajā 1946. gadā. Savukārt Polijas basketbola elites līgā tas pirmoreiz nonāca 1984.gadā, bet lielākos panākumus guvis pēdējos gados.

Vēl 2013. gadā "Stelmet" uzvarēja Polijas līgā, aizsākot piecu sezonu ciklu, kura laikā četras reizes izdevās kļūt par savas valsts čempioniem. Divas sezonas laika posmā no 2013. līdz 2016.gadam komanda piedalījās arī kontinenta spēcīgākajā basketbola turnīrā ULEB Eirolīgā. Pagājušajā sezonā komanda kļuva par Polijas līgas vicečempioni, kā arī sacentās FIBA Čempionu līgā. Šosezon četrkārtējie Polijas čempioni nolēma šī turnīra vietā startēt Vienotajā līgā.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

"VEF Rīga" pagājušās sezonas Vienotās līgas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 zaudēja CSKA basketbolistiem, bet Latvijas čempionātā ieguva sudrabu, finālsērijā ar 2-4 zaudējot "Ventspilij".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!