Foto: DELFI
Latvijas basketbola klubam "VEF Rīga" viens no galvenajiem uzdevumiem jaunajā sezonā būs uzvara "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārajā sezonā, pirmssezonas preses konferencē paziņoja "VEF Rīga" prezidents Māris Martinsons.

Foto galerija

Kā zināms, "VEF Rīga" ar spēcīgāko sastāvu nākamajā sezonā spēlēs BBL, Apvienotajā VTB līgā un Eirokausos, savukārt Latvijas Basketbola līgā (LBL) spēlēs "VEF Juniors" vienība jeb otrā komanda.

"BBL mums uzdevums būs uzvarēt regulārajā čempionātā un iekļūt "Final Four". Eiropas kausos jāiekļūst astotniekā, arī VTB līgā jācenšas tikt astotniekā un pēc tam jau jācenšas tikt augstāk," par mērķiem teica Martinsons.

"VEF Rīga" prezidents vēlreiz apstiprināja, ka LBL komanda arī cīnīsies par čempionu titulu, taču regulārajā sezonā spēlēs jaunie basketbolisti, kuriem palīdzēs daži arī no "lielās komandas". "Lielāka skaidrība par to, kā spēlēsim LBL būs tuvākajā laikā."

"VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis pavēstīja, ka komandas sniegums ir izmainījies līdz ar saspēles vadītāja Dereka Viljamsa atnākšanu. "Tikai pirms nedēļas praktiski beidzām komplektēt sastāvu un izdevās dabūt patiešām labus ārzemniekus. Varu teikt, ka līdz ar Viljamsa atnākšanu komandas sniegums ir mainījies par 180 grādiem."

Kurtinaitis uzsvēra, ka zaudējumus pārbaudes spēlēs nevajag uztvert pārāk kritiski, jo "apzināti spēlējām ar spēcīgiem pretiniekiem, Eirolīgas līmeņa komandām, lai redzētu, kādi mēs esam uz šī fona". "Zaudējām, bet spēlējām tomēr līdzīgi ar Eirolīgas komandām. Taču jāņem vērā, ka tās bija pārbaudes spēles. Neviens nemāk pateikt, kā būs pirmajās oficiālajās spēlēs, jo nāks klāt psiholoģiskais faktors."

Kurtinaitis atklāja, ka no "Ventspils" pārnākušais Dairis Bertāns biežāk darbosies kā saspēles vadītājs, nevis otrais numurs. "Bertāns uzsāks spēles kā pirmais saspēles vadītājs, bet Viljams nāks uz maiņu, jo viņš labāk ienāk spēlē. Daudzām komandām ir problēmas ar pirmo maiņu spēlēs, tāpēc mums varbūt būs vieglāk."

Noslēdzot līgumu ar "VEF Rīga", Kurtinaitis par vienu no mērķiem izvirzīja Latvijas basketbola tēla uzlabošanu, jo pēdējos gados latviešu basketbolisti krietni pabojājuši savu imidžu. Tagad Kurtinaitis atzina, ka "situācija nav tik traka, kā likās pirms tam". "Disciplīnas jautājumos nekādas problēmas pagaidām nav. Treniņos, protams, ir bijuši dažādi strīdiņi, es varbūt pa skarbu brīžiem esmu bijis vai vēl kaut kas, bet ārpus laukuma nekādas problēmas nav bijušas. Ar disciplīnu pagaidām ir viss kārtībā."

Pirmo oficiālo spēli "VEF Rīga" jaunajā sezonā aizvadīs šo ceturtdien, kad "MasterCard" BBL ietvaros savā laukumā uzņems "Valmiera".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!