Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas čempione basketbolā "VEF Rīga" sastāvam piesaistījusi amerikāņu aizsargu Geriju Bleiksu, kurš iepriekš spēlējis Francijas augstākajā līgā.

Aizvadītajā sezonā 28 gadus vecais un 193 centimetrus garais Bleikss bija Francijas kluba "Limoges" basketbolists, taču savainojuma dēļ viņš paspēja aizvadīt vien trīs spēles, kurās vidēji guva 4,7 punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Tieši "Limoges" komanda būs vieni no rīdzinieku pretiniekiem jaunajā FIBA Čempionu līgas sezonā.

2020./21. gada sezonā Bleikss pārstāvēja citu Francijas līgas komandu "Cholet", kuras rindās viņam caurmērā gūti 10,5 punkti un 3,5 atlēkušās bumbas, savukārt Čempionu līgā izdevās ļoti sekmīgs sniegums – vidēji 17,3 punkti, četras atlēkušās bumbas un 3,3 rezultatīvas piespēles.

Iepriekš Bleikss spēlējis Vācijas Bundeslīgas un tolaik Eirokausa komandā Oldenburgas "EWE Baskets", Itālijas augstākās līgas komandā "Acqua San Bernardo Cantu" un Francijas līgas komandā "Strasbourg". Profesionāļa karjeras ievadā spēlējis arī Kiprā un Zviedrijā.

Savas koledžas basketbola gaitas Bleikss aizvadīja NCAA komandā "Arizona State", kuras sastāvā divu sezonu laikā atzīmējās ar caurmērā 11 punktiem, 4,76 atlēkušajām bumbām un divu rezultatīvām piespēlēm.

Iepriekš "VEF Rīga" izziņoja līgumu ar Robertu Bērziņu, kurš pārnāca no "Liepāja" komandas. Vēl līgumi ar "VEF Rīga" spēkā ir Kristeram Zorikam, Artim Atem, Mārim Gulbim, Anrijam Miškam, Emīlam Krūmiņam un Raivo Butirinam, bet šonedēļ komandu papildināja pirmais leģionārs - centrs Nasirs Brukss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!