Foto: F64

"VEF Rīga" basketbolisti pirms nākamās nedēļas FIBA Čempionu līgas spēles piektdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) "iesildījās" ar graujošu panākumu pret "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ("Valmiera Glass"/"ViA") vienību.

"Vefieši" savā laukumā ar 94:57 (25:16, 25:11, 31:15, 13:15) sagrāva "Valmiera Glass"/"ViA".

Rezultatīvākais Rīgas komandā ar 17 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Maikls Kaizers, 15 punkti Artim Atem, par diviem mazāk iemeta Kristers Zoriks, bet ar 12 punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās Aleksandrs Madsens.

Valmieras klubā ar 15 punktiem un astoņām atlēkušajām atzīmējās Ervīns Jonāts, taču Jānis Engers pievienoja desmit punktus.

Viesi vienīgo reizi vadībā šajā spēlē bija pirmās ceturtdaļas ievadā, kad Elksnis ar precīzu divpunktu metienu panāca 3:2. Brīdi vēlāk mājinieki jau iekrāja sešu punktu pārsvaru (9:3), bet agresīvā spēle uzbrukumā ceturtdaļas vidū jau ļāva panākt drošāku pārsvaru (14:6). Ceturtdaļas izskaņā Aleksandrs Madsens un Kristers Zoriks kopā guva četrus punktus pēc kārtas, mājiniekiem desmit minūtes noslēdzot ar deviņu punktu pārsvaru - 25:16.

Pēc Zorika precīzā tālmetiena "VEF Rīga" otrās ceturtdaļas vidū izvirzījās vadībā ar 35:18, viesi četrus punktus atguva, taču Kails Olmens ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem panāca +19 (41:22). Lielāko pārsvaru spēlē pirmā puslaika izskaņā izdevās panākt Madsenam, pēc kura divpunktu metiena "VEF Rīga" bija vadībā ar 50:27.

Pirmo reizi vismaz 30 punktu pārsvaru trešās ceturtdaļas trešajā minūtē ar tālmetienu panāca Artis Ate (63:31), bet viņš pats pēc piecām spēlētām minūtēm pārsvaru ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem palielināja līdz +44 (75:31). Valmieras vienībai punktu starpību deldēt liedza vājā metienu precizitāte, kā rezultātā 30 minūtes noslēdzās ar rezultātu 81:42.

Noslēdzošajā ceturtdaļā "VEF Rīga" mazināja apgriezienus un ļāva pretiniekiem veikt brīvākus metienus, kā rezultātā cīņa palika sīvāka. Tas gan nenozīmēja, ka mājinieku iekrātais pārsvars krasi zuda, jo Madsens pēc vairāk nekā sešām spēlētām minūtēm ar precīzu "sodiņu" atjaunoja 40 punktu pārsvaru (92:52). Atlikušajā laikā lieli pavērsieni nenotika, "VEF Rīga" svinot graujošu uzvaru ar rezultātu 94:57.

Piektdien LIBL čempionātā savstarpēju spēli Kurzemē aizvadīs arī "Ventspils" un "Ogre" komandas.

26.janvārī "VEF Rīga" mājās pret Grieķijas klubu "Peristeri" aizvadīs FIBA Čempionu līgas grupu turnīra pēdējo spēli. Šī spēle arī izšķirs, vai "vefiešiem" pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē izdosies sasniegt Čempionu līgas izslēgšanas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!