Foto: DELFI
Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" parakstījusi līgumu ar jauno latviešu centra spēlētāju Anžeju Pasečniku, vēsta sportista aģents Artūrs Kalnītis.

Līgums ar 16 gadus veco un 2,07 metrus garo Pasečniku parakstīts uz pieciem gadiem.

Šosezon Pasečniks pārmaiņus spēlē divās Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandās - Latvijas U-18 valstsvienības rindās LBL pirmās divīzijas turnīrā un "VEF Kadeti" sastāvā LBL otrajā divīzijā.

Kopumā deviņās aizvadītajās spēlēs LBL pirmajā un otrajā divīzijā Pasečniks vidēji ik mačā guvis 2,2 punktus un izcīnījis 1,9 atlēkušās bumbas. Šajos mačos viņš vidēji laukumā pavadījis 12 minūtes un 48 sekundes.

LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā šobrīd Latvijas U-18 izlase ar astoņiem zaudējumiem astoņās spēlēs ieņem pēdējo, devīto, vietu, bet "VEF Kadeti" ar astoņiem panākumiem 15 mačos ieņem septīto pozīciju LBL otrās divīzijas kopvērtējumā.

LBL pirmās divīzijas regulārajā čempionātā "VEF Rīgu" un "Ventspili", kas startē Eirokausu turnīrā, kā arī U-18 izlasi gaida divu apļu sacensības (pa 16 spēlēm), bet pārējās vienības savā starpā izspēlēs vēl divus apļus (katrai komandai - 26 spēles).

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati kā aizvadītajā sezonā - piedalīsies sešas labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

Savukārt LBL otrajā divīzijā šosezon spēlē 16 komandas, kas aizvadīs divu apļu turnīru, četrām spēcīgākajām iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!