Foto: FIBA

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" trešdien aizvadīja pirmo Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas spēli mājās, saspringtā spēlē zaudējot Sombathejas "Falco" vienībai.

"Vefiņš" viesiem no Ungārijas piekāpās ar rezultātu 74:80 (11:16, 26:19, 24:29, 13:16).

Mājinieku rindās ar 21 punktu atzīmējās Kristers Zoriks, bet ar 13 punktiem piebalsoja Rons Karijs. Viesu labā 16 punktus guva Zoltans Perls, savukārt 15 punktus sakrāja Boriss Baračs.

Spēles pirmajās minūtēs abas komandas nespēja atrast veiksmīgu pavedienu uzbrukumā. Pēc vairāk nekā piecām minūtēm rezultāts bija tikai 4:5. Taču ceturtdaļas otrajā pusē Ungārijas basketbolisti sekmīgi izmantoja fizisko pārsvaru, gūstot punktus no soda laukuma.

Otrās ceturtdaļas ievadā deficīts pat sasniedza desmit punktus, uz ko tūlīt pat ar tālmetieniem atbildēja Zoriks, Artis Ate un Anrijs Miška (25:26). Vairāki mērķtiecīgi caurgājieni ļāva laukuma saimniekiem pat sasniegt sešu punktu pārsvaru, tomēr ungāri ar pāris ātrajiem uzbrukumiem spēja ceturtdaļu noslēgt, esot zaudētājos tikai ar diviem punktiem.

Labu pienesumu uzbrukumā otrā puslaika ievadā sniedza Reišons Hemondss, savukārt Karijs ar efektīgu "slam dunk" panāca rezultātu 57:51. Tam tūlīt pat sekoja vairāki viesu gūti punkti ar soda metieniem, "Falco" nodrošinot vadību 57:59. Pēc šī izrāviena viesi pamatīgi iekrampējās vadībā. Pēdējās desmitminūtes ievadā Zoriks ar tālmetienu guva jau 20. punktu spēlē (64:64). "Vefiņš" gan atkal iekrita uz nevajadzīgu ātro uzbrukumu, ungāriem atgūstot vadību.

Mājinieki trīs minūtes neguva ne punkta. Zoriks un Iļja Gromovs gan katrs trāpīja pa vienam soda metienam, 44 sekundes pirms pamatlaika beigām pietuvojoties līdz 74:76. "Falco" ar kļūdu piespēlē deva iespēju VEF komandai izglābties, tomēr Gromovs pēc kontakta ar pretinieku netrāpīja metienu no groza apakšas. Uzbrukumu vēlāk Karijs kļūdījās piespēlē no auta, viesiem nodrošinot uzvaru.

Pēc divām spēļu kārtām pa diviem panākumiem D apakšgrupā ir Trevizo "Universo" un "Falco" komandām, bet abās spēlēs zaudējumus piedzīvojušas VEF un Atēnu AEK komandas.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!