Foto: F64

Aizvadot savu otro Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēli divu dienu laikā, Latvijas vicečempioni "Ventspils" svētdien ar rezultātu 93:54 (19:18, 33:12, 20:19, 21:5) izbraukumā sagrāva Igaunijas klubu "Rapla".

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 19 gūtajiem punktiem bija jaunais Mārtiņš Laksa, bet 17 punktus guva Verners Tīls, kurš arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, pārtvēra sešas piespēles un izprovocēja sešus noteikumu pārkāpumus.

Kā ziņots, savu iepriekšējo BBL spēli ventspilnieki aizvadīja sestdien, kad ar 78:74 smagā cīņā pārspēja citu Igaunijas klubu TTU.

"Ventspils" komandai pašlaik muguras savainojuma dēļ nevar palīdzēt kapteinis Akselis Vairogs. Viņa aptuvenais prombūtnes laiks ir divas nedēļas.

Pēc šī panākuma "Ventspils" basketbolisti ar četriem panākumiem četrās spēlēs nostiprinājās A apakšgrupas līderpozīcijā. Savukārt "Rapla" ar trim zaudējumiem trijos mačos atrodas pēdējā, sestajā, pozīcijā.

BBL turnīrā Latviju šosezon pārstāv arī "Valmiera", "Jelgava", "Liepāja"/"Triobet" un "Barons kvartāls".

BBL cīnās 23 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās - trijās pa sešām komandām un vienā ar piecu komandu dalību.

BBL regulārā čempionāta pirmajā posmā komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, labākajām četrām no katras grupas iekļūstot "TOP 16" turnīrā. Tajā 16 vienības tiks sadalītas četrās grupās pa četrām komandām katrā.

Pēc "TOP 16" sacensībām, kas notiks divos apļos, sekos izslēgšanas spēles ar ceturtdaļfināliem, pusfināliem un finālu.

Savukārt pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies nākamā gada BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Aizvadītajā sezonā BBL elites divīzijā triumfēja "Žalgiris" basketbolisti, kas finālā pieveica "Lietuvos rytas" komandu.

"VEF Rīga" tikmēr iepriekšējā sezonā izcīnīja trešo vietu BBL čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!