Foto: F64

BK "Ventspils" vienība otrdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) Elites divīzijas regulārās sezonas priekšpēdējā spēlē ar rezultātu 87:89 savā laukumā aizraujošā galotnē atzina Roberta Štelmahera vadītās "Pieno Žvaigzdes' pārākumu, vēsta "Ventspils" mājaslapa internetā.

Ventspilniekiem šī bija astotā neveiksme 19 spēlēs, bet "Pieno Žvaigzdes" izcīnīja devīto panākumu 19 mačos.

Viesi ātri pārņēma vadību un to spēja noturēt ilgu laiku, Meiers ar viesu centru Prestesu nespēja tikt galā, taču labak ar brazīlieša neitralizēšanu veicās Zaķim. Tomēr pēc desmit minūtēm mīnus pieci ventspilniekiem (19:24). Otrā ceturksņā sākumā kurzemniekiem bija iespējas pārņemt vadību, taču tās netika izmantotas, un "Pienos Žvaigzdes" atguva piecu punktu pārsvaru (36:31).

Mirkli vēlak Strēlnieks diezgan samocītu caurgājienu noslēdza ar veiksmīgu metienu, bet vel mirkli vēlāk kapteinis pārtvēra bumbu, atkal dodot iespēju mājiniekiem pārņemt vadību. Ne ar pirmo piegājienu, tomēr šoreiz tas izdevās – Jangs ar tālmetienu mainīja vadības grožus (38:36). Lai gan "zvaigznes" atkal atguvās, pārtraukumā, esot vadībā, devās ventspilnieki, jo Grejs iemeta trejaci – 41:40.

Otro puslaiku labāk sāka "Žvaigzdes" ar Trevonu Hjūzu priekšgalā – divas reizes amerikāņu saspēles vadītājs izcēlās ar "2+1" gājieniem. Pec trim ceturkšņiem mīnus seši ventspilniekiem (64:70). Abernetijs ar trejaci un piespēli Meieram pēdejās ceturtdaļas ievadā ļāva mājiniekiem samazināt starpību līdz minimumam (71:72), tomēr katra pakaļdzīšanās beidzās ar kārtējo viesu izrāvienu... Mazāk nekā trīs minūtes līdz beigām Meiers beidzot panāca izlīdzinājumu (82:82). Mirkli vēlāk Meiers cīņā par bumbu uz pārkāpumu izprovocēja pretinieku, bet Janga tālmetiens no stūra nebija precīzs. Savukārt lietuviešu uzbrukums beidzās ar Bendžus trāpīgu trijnieku.

51,2 sekundes līdz beigām tā vien izskatījās, ka kārtējais ventspilnieku uzbrukums beigsies bez rezultāta, taču Meiers no ļoti neērtas situācijas meistarīgi atrada ar piespēli uz tālmetienu līnijas esošo Bērziņu, kurš atkal mainīja vadību (87:85). Hjūzs atbildēja ar precīzu caurgājienu, bet Janga caurgājiens mērķi nesasniedza un 15 sekundes līdz beigām pie neizšķirta bumba viesiem. Atkal lielisks caurgājiens padevās Hjūzam, un ventspilniekiem atlika 4,9 sekundes, lai izvilktu vismaz neizšķirtu. Grejs tika līdz visai brīvam pustālajam metienam, taču tas bija par īsu, un ventspilnieki piedzīvoja neveiksmi - 87:89.

Rezultatīvākais "Ventspils" rindās bija Džamars Jangs, kurš guva 20 punktus, kā arī atdeva četras rezultatīvas piespēles. 13 punktus un piecas atlēkušās bumbas pievienoja Mārtiņš Meiers, bet desmit punkti un piecas piespēles Todam Abernetijam. Viesiem , tāpat kā abu komandu pirmajā tikšanās reizē, rezultatīvākais bija aizsargs Trevons Hjūzs, gūstot 15 punktus.

BBL Elites divīzija 2011/2012

Ventspils – Pieno Žvaigzdes (19:24, 22:16, 23:30, 23:19)
Ventspils: Jangs 20, Meiers 13, Bērziņš 11, Abernetijs 10, Grejs 9, Zaķis 8, Diane 6, Strēlnieks 6, Vilards 4.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!