Foto: DELFI

Latvijas basketbola vicečempionu "Ventspils" spēlētājs Mārtiņš Laksa lauzis kāju un ierindā varētu atgriezties vien ap gadu miju, sarunā ar aģentūra LETA izteicās "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Laksa savainojumu guva trešdienas pārbaudes spēlē pret Kazahstānas ceturto spēcīgāko vienību "Kapshagay". Šo maču "Ventspils" uzvarēja ar 88:61.

Pleinics prata teikt, ka basketbolistam esot lauzts kājas apakšstilba viens no kauliem, līdz ar to savainojums esot nopietns, kas liegs spēlēt vairākus mēnešus.

Kluba valdes priekšsēdētājs atklāja, pa pagaidām pēc sastāva papildinājuma nelūkosies, jo ļaus sevi pierādīt jau esošajiem basketbolistiem. "Turpināsim tādi, kādi esam. Protams, Laksas trauma pasliktina situāciju, tāpēc tagad vajadzēs pamainīt taktiskos risinājumus, jo viņš bija stabils rotācijas basketbolists, turklāt viens no vīriešu izlases kandidātiem."

Pleinics pauda, ka komandas sastāvs nav gatavs līdz nav beidzies spēlētāju pāreju termiņš. Ja ar esošiem sastāva resursiem neizdosies Laksu aizstāt, tad "Ventspils" varētu lūkoties pēc papildinājuma.

Kā ziņots, "Ventspils" savā pirmajā pārbaudes spēlē pirms jaunās sezonas pagājšnedēļ ar 82:87 piekāpās latviešu speciālista Kārļa Muižnieka trenētajam Ukrainas klubam Južnijas "Himik".

Šobrīd tiek plānotas vēl vairākas pārbaudes spēles un dalība dažos turnīros. No 20. līdz 22.septembrim Liepājā norisināsies starptautisks turnīrs, kurā uzaicināta piedalīties arī "Ventspils" komanda, kā arī tiek plānots Baltijas Basketbola līgas (BBL) kauss, kurš varētu norisināties 28. un 29.septembrī. Kausa norises vieta vēl tiek precizēta. Septembra beigās paredzēta vēl viena spēle Ventspilī, bet šobrīd vēl notiek sarunas ar potenciāliem pretiniekiem.

Jaunajā sezonā komandas pamatsastāvu veidos Akselis Vairogs, Sandis Valters, Māetiņš Laksa, Ronalds Zaķis, Dāvis Lejasmeiers, Jānis Timma, kā arī jaunpienācēji Māris Gulbis, Lorenco Viljamss, Kristofers Feibers un Artjoms Butjankovs. Savukārt par vietu pamatsastāvā cīnīsies Andrejs Gražulis, Ervīns Jonāts, Dāvis Čoders, Toms Leimanis, Edgars Štelmahers un Iļja Gromovs.

Jau vēstīts, ka iepriekšējās sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā "Ventspils" sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-4 piekāpās "VEF Rīga" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!