Foto: F64

"Ventspils" komanda piektdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pirmā astoņnieka komandu duelī zaudēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstkola" apakšgala vienību pretstāvē pārspēja Tallinas "Kalev"/"Audentes".

Ventspilnieki Tallinā notikušajā duelī zaudēja ar rezultātu 72:91 (18:23, 22:20, 16:27, 16:21).

Viesiem Linards Jaunzems guva 15 punktus, Artūram Ausējam bija 11 punkti un sešas rezultatīvas piespēles, Emanuēls Vembi guva astoņus punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un piecreiz rezultatīvi piespēlēja, kamēr Ivans Gandija-Rosa šajos rādītājos sakrāja 7+6+6. "Ventspils" rotācijā izmantoja deviņus spēlētājus.

Uzvarētājiem pieci basketbolisti guva 12 un vairāk punktus, bet rezultatīvākais ar 18 bija Oleksandrs Kovļars. Mārtiņš Meiers guva deviņus punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bet Zigmārs Raimo laukumā nedevās.

Latvijas komanda ar 16 uzvarām 25 spēles turnīra tabulā ieņem piekto vietu, kamēr tallinieši ar bilanci 20-5 atrodas trešajā pozīcijā.

Arī valmierieši viesojās Igaunijas galvaspilsētā, kur svinēja uzvaru ar 87:76 (26:13, 28:21, 14:19, 19:23).

Vidzemes komandā 17 punktu bija Edgaram Kaufmanim, 16 guva Niks Salenieks, pa 15 sameta Tervels Beks un jauniegūtais Garuns Zrno, bet 13 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Dengam Gakam.

Pretinieku rindās 26 punkti un 14 atlēkušās bumbas bija Rokam Gadiļauskam, kamēr 24 punktus guva Rains Veidemans.

Valmieras vienība ar pieciem panākumiem 25 spēlēs turnīra tabulā ierindojas 14.pozīcijā, bet "Kalev"/"Audentes" ar bilanci 4-22 atrodas vienu vietu zemāk.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!