Foto: F64
Latvijas basketbola klubs "Ventspils" FIBA Izaicinājuma kausa izcīņas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 82:63 (13:13, 27:18, 18:14, 24:18) pārspēja Ungārijas komandu Solnokas "Olaj KK".

Līdz ar to “Ventspils” ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0. Otrā spēle sērijā notiks Solnokā, bet, ja sērijā būs nepieciešama trešā spēle, tad tā 20.martā notiks Ventspilī.

Uzvarētājiem aizvadītajā mačā rezultatīvākais bija Artūrs Bērziņš, kurš guva 16 punktus, bet pa 14 punktiem sameta Stīvens Grejs un Džamars Jangs, kura kontā arī astoņas atlēkušās bumbas. Tikmēr ar ‘double-double’ izcēlās Ronalds Zaķis, kura kontā 12 punkti un 11 bumbas zem groziem. Savukārt “Olaj KK” labā pa 13 punktiem guva Obijs Troters un Džuliens Milss.


Spēli labāk sāka viesi, kuriem pirmajā ceturtdaļā izdevies atrauties piecu punktu attālumā (11:6), taču “Ventspils” atbildēja ar 7:0 izrāvienu, bet pirmā ceturtdaļa noslēdzās neizšķirti 13:13. Līdz ar ceturtdaļas beigu signālu bumbu, tai atsitoties pret vairogu, grozā raidīja Mills.

"Szolnoki Olaj" veiksmīgi uzbruka groza apakšai, kur regulāri guva punktus. "Ventspils" otrās ceturtdaļas sākumā īsā laikā sameta vairākus tālmetienus no kuriem divus izdevās realizēt Grejam, sasniedzot jau deviņu punktu pārsvaru. Dodoties lielajā atpūtā, kurzemnieki bija priekšā ar 40:31.

Ungārijas komandai otrajā puslaikā neizdevās atrast veidu, kā lauzt cīņas gaitu. "Ventspils" retās kļūdas aizsardzībā kompensēja ar viegliem punktiem laukuma pretējā galā. Pirms mača pēdējām desmit minūtēm ventspilniekiem drošs 13 punktu pārsvars – 58:45.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā pēc Greja perfekti izpildīta "alley-oop" ar iespaidīgu "danku" izcēlās Ronalds Zaķis. Grejs nākamajā uzbrukumā iemeta savu trešo trejaci, un "Ventspils" pārsvaru palielināja līdz 16 punktiem – 63:47. Mača pēdējās minūtes aizritēja mierīgā cīņa un laukumā varēja doties arī tālākie rezervisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!