Foto: F64

Par Latvijas basketbola kluba "Ventspils" prezidentu pirms jaunās sezonas ievēlēts ārsts Ģirts Štekerhovs, bet kluba budžets nākamajā sezonā būs krietni mazāks, vēsta kluba mājaslapa internetā.

Otrdien, 22.septembrī, notikusi biedrības “Basketbola kluba “Ventspils”” biedru pilnsapulce, kurā tika izskatīt jautājumi, kas saistīt ar kluba darbību jaunajā 2020./2021. gada sezonā, kluba mērķiem, kā arī veiktas izmaiņas kluba padomes sastāvā un ievēlēts jauns kluba prezidents.

Dienas kārtības vienas no pirmajiem jautājumiem bija jaunas biedrības padomes izveide, kurā atkārtoti ievēlēja Mārci Paulu, Edvīnu Bergmani, Renāru Pūci un Ģirtu Štekerhofu, bet padomei pirmo reizi pievienojās Balvis Leimanis, kurš bija pirmais “Ventspils” basketbola komandas kapteinis.

Savukārt jaunievēlētā padome prezidenta amatam virzīja Ģirtu Štekerhofu, kurš arī tika apstiprināts vienbalsīgi, un kluba pastāvēšanas vēsturē kļuvis par otro prezidentu. Ģirts Štekerhofs ir ārsts, liels basketbola cienītājs, kā arī mecenāts, norāda BK "Ventspils".

Kopš kluba dibināšanas 1994. gadā prezidenta pienākumus pildīja Aivars Lembergs, kura vadībā “Ventspils” basketbola komanda ir kļuvusi par titulētāko vīriešu šī sporta veida komandu Latvijā, kļūstot par desmitkārtējiem Latvijas čempioniem, Baltijas Basketbola līgas čempioniem, pirmajiem un līdz šim vienīgajiem Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempioniem, kā arī bijusi vienīgā komanda Latvijā, kura kopš 1997. gada regulāri piedalījusies starptautiska mēroga sacensībās, pārstāvot Latviju basketbola sabiedrībā.

"Aivara Lemberga un līdzšinējās padomes ieguldījums Ventspils un Latvijas basketbolā ir bijis neatsverams, par ko klubs izsaka milzīgu pateicību. Paldies par ieguldīto darbu arī līdzšinējiem padomes locekļiem Guntim Blumbergam, Jānim Vītoliņam un Guntim Tīrmanim," norāda klubs.

Biedru sapulcē tika apstiprināts arī jaunās sezonas budžets, kurš, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir samazinājies par 56%. Tāpat tika izvirzīti mērķi – cīnīties par izslēgšanas turnīru Latvijas-Igaunijas basketbola līgā, medaļām Latvijas čempionātā, kā arī iekļūt finālā jaunizveidotā Latvijas kausa izcīņā, kas šogad norisināsies pirmo reizi.

Komandu vadīs ventspilnieks Gints Fogels, bet viņam asistēs Andris Gūtmanis, kuri abi savulaik ir pārstāvējuši “Ventspils” komandas krāsas, bet par komandas fizisko sagatavotību rūpēsies Edgars Seredjuks. Kluba valdes priekšsēdētāja amatu ieņems Uldis Boitmanis, ģenerālmenedžera funkcijas pildīs Ralfs Pleinics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!