Foto: LETA
Latvijas basketbola vicečempioni "Ventspils" parakstījis divu gadu vienošanos ar 27 gadus veco latviešu uzbrucēju Māri Gulbi, kurš 2010./2011. gada sezonu jau aizvadīja ventspilnieku rindās, bet pagājušajā sezonā pārstāvēja "Barons kvartāls" komandu, informē "Ventspils".

Gulbis savu profesionālā basketbolista karjeru uzsāka 2000. gadā, kad debitēja BK "Lainers" komandā. Pēc tam 3 sezonas aizvadīja BK "Barons Rīga" sastāvā, bet 2005./2006. gada sezonā spēlēja BK "Valmiera/Lāčplēša alus" komandā. Pēcāk uz vēl vienu gadu atgriežas baroniešu rindās, bet tad Gulbis pievienojās citam Rīgas klubam "VEF Rīga". Rīdzinieku melnās krāsas formas valkāja divus gadus, bet 2009. gadā Māra un Rīgas klubu ceļi šķirās, jo basketbolists devās uz Jelgavu, lai 2009./2010. gada sezonu sāktu BK "Zemgale" sastāvā. Tomēr jau 2010. gada februārī Gulbis dodas uz Lietuvu, lai pievienotos BK "Siauliai". Pēc Lietuvā pavadītās pussezonas, Gulbis pievienojas "Ventspils" komandai, bet jau nākošajā sezonā devās uz Portugāli un sezonu aizvadītja "Vitoria SC" komandā. Pagājušo sezonu Gulbis spēlēja "Barons kvartāls" rindās, palīdzot baroniešiem veiksmīgi atgriezties Latvijas un Baltijas basketbola līgās.

Māris Gulbis pagājušajā sezonā bija viens no baroniešu līderiem, vidēji spēlē laukumā pavadot 31 minūti, gūstot 18 punktus un izcīnot 5,3 atlecošās bumbas.

Māris Gulbis: "Esmu priecīgs atgriezties Ventspilī. Vēlējos turpināt spēlēt Latvijā, tāpēc esmu gandarīts, ka turpmākās sezonas aizvadīšu man jau zināmajā BK "Ventspils" komandā. Ventspils ir perfekta vieta, kurā veidot profesionāla basketbolista karjeru, viss sakārtots un pakārtots, lai spēlētāji kvalitatīvi varētu darīt savu darbu. Priecājos, ka varēšu strādāt kopā ar Robertu Štelmaheru, jo no spēlētājiem esmu dzirdējis tikai labākās atsauksmes par viņu kā par treneri, tāpēc gatavojos smagam un ļoti atbildīgam darbam viņa vadībā. Mana apņemšanās ir cīnīties par uzvaru katrā spēlē, kā arī Latvijas čempiona kausu atgriezt tur, kur tam jābūt - Ventspilī!"

BK "Ventspils" komanda gatavošanos jaunajai 2013./2014. gada sezonai uzsāks 24. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!