Foto: F64
BK ″Ventspils″ galvenais treneris Gundars Vētra pēc komandas otrā panākuma FIBA Izaicinājuma kausā neslēpa prieku par komandas raksturu, reizē gan arī norādot, ka svarīgs panākuma izcīnīšanā bija veiksmīgi aizvadītais pirmais puslaiks, vēsta ventspilnieku mājaslapa internetā.

Atgādinām, ka "Ventspils" otrdien savā laukumā ar 77:75 pieveica "Ņižņij Novgorod", tiekot pie otrās uzvaras trīs spēlēs.

″Ļoti palīdzēja pirmajā puslaikā iekrātais pārsvars. Ja tā nebūtu sanācis, būtu ļoti grūti otrajā puslaikā aizķerties un izcīnīt šo uzvaru. Tā kā pirmajā puslaikā iekrātie desmit punkti bija ļoti vērtīgi. Domāju, izvēlētā taktika nostrādāja labi. Zonas aizsardzību izvēlējāmies divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, lai ekonomētu sodus Artūram Bērziņam, jo Ignerskis ir ļoti spēcīgs spēlētājs, bet Artūram viņu būtu jāsedz jebkurā gadījumā. Tāpēc bija nepieciešams, lai viņš ir laukumā ilgāku laiku. Otrs – zinājām, ka nebūt ne visi spēlētāji ir labi trīspunktu metienu izpildītāji, bet komandas atslēgas spēlētāji ir Ignerskis un Pauničs. Tieši ar zonas aizsardzību vienu no viņiem - Pauniču – noturējām zem viņa vidējiem rādītājiem. Spēlējot viens pret vienu, viņš ar savu spēku un agresivitāti savus punktus savāc,″ skaidroja Gundars Vētra.


Lai arī otrajā puslaikā ventspilniekiem klājās smagi, treneris neslēpa prieku par uzvaru smagajā cīņā: ″Prieks ir! Puiši visā visumā nokapājās labi, un viņi paši no spēles uz spēli iegūst pārliecību, ka var uzvarēt arī labas komandas. Tagad svarīgi noturēt līmeni un parādīt to arī mačos ar nosacīti vājākām komandām. Tad tā sezona var aiziet labi un tajā virzienā, kurā mēs gribētu." Vētra arī neslēpa pēdējā uzbrukuma plānus: ″Pēdējais uzbrukums nebija plānots tieši uz Jangu, bet kādu no metējiem. Izskrējieniem uz piespēli bija jābūt abās pusēs, bet tālāk jau uzbrucējiem bija jālasa aizsargu darbība, jāredz, kā viņi nostājušies un jāizmanto kāds bloks. Tas izdevās, turklāt arī piespēlei šādā brīdī bija jābūt precīzai, lai ir viegli saķert un izmest. Tas uzbrukums izdevās labs. Nebija paredzēts, ka metīs tieši Džamars, bet tajā vietā uz šīs grīdas laikam jau ir viņam kaut kas labs."

Viesu galvenais treneris Zorans Lukičs bija pārāk satriekts par mača iznākumu, tāpēc nevēlējās runāt ar presi, uz preses konferenci nosūtot savu palīgu Jovanu Beaderu: ″Pēc tādām spēlēm grūti runāt. Jāsveic ventspilnieki ar uzvaru, lai gan to vajadzēja izcīnīt mums. Tā bija mūsu spēle, taču beigās sanāca tā, kā nu sanāca. Pašos svarīgākajos brīžos četras reizes neizcīnījām bumbu pie sava groza, aizmetām garām trīs soda metienus. Arī pēdējais uzbrukums netika izspēlēts tā, kā runājām, taču tā nu sanāca. Vairākas spēles šajā sezonā esam zaudējuši par viena metiena tiesu, tātad mēs kaut ko neizdarām. Šī dzelžaini bija mūsu spēle, taču atkal nesanāca."

Gandarīts par aizvadīto maču, protams, bija ventspilnieku uzbrucējs Artūrs Bērziņš: ″Šo uzvaru izcīnījām tikai ar savu raksturu. Pirmajā puslaikā viss gāja pēc mūsu scenārija, jo tikām pie visai brīviem metieniem un tos arī realizējām. Otrajā puslaikā laikam nedaudz pagurām, vairs neizdevās aizskriet ātrajos uzbrukumos, turklāt viņi arī pamainīja spēli aizsardzībā. Beigās gan komandas raksturs ļāva izcīnīt šo uzvaru. Palies Džamaram, ka realizēja pēdējo metienu. ″

Pirmo maču ventspilnieku rindās aizvadīja amerikāņu saspēles vadītājs Tods Anernetijs. ″Protams, viņam nav viegli. Katram trenerim ir sava spēles sistēma, bet tikai pāris treniņu laikā tu nevaru to visu uzreiz aptver. Viens ir iegaumēt visas sadarbības, bet otrs – saprast, uz kuru tieši spēlētāju vajadzīgs nospēlēt. Jāsaprot katra spēlētāja stiprās puses, lai īstajos brīžos nospēlētu tieši tā, kā mums nepieciešams. Tam vajadzīgs laiks, bet domāju, ka viss būs kārtībā. Todam ir labas īpašības, kuru dēļ viņš ir šeit, ″ Abernetija iesaistīšanos komandā komentēja Vētra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!