Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits pirmo reizi šosezon gājis pamatsastāvā "Barcelona Lassa" komandas rindās un ar 11 gūtiem palīdzēja kaldināt kluba uzvaru (97:88) Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā pret "San Pablo Burgos".

Spēka uzbrucējs trāpīja četrus no septiņiem divpunktu metieniem, kā arī vienreiz trijos piegājienos bija precīzs no trīspunktu metienu līnijas. Šmits sev 24 atvēlētajās minūtēs izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, četras reizes pārkāpa noteikumus un divreiz kļūdījās.

Valmierietis bija komandas ceturtais rezultatīvākais spēlētājs, bet visvairāk punktus pretinieku grozā sameta Pau Ribass, kurš izcēlās ar 20 punktiem.

Šī Šmitam ir otra rezultatīvākā spēle Barselonas komandas labā. Pirms mēneša 9. februārī basketbolists atzīmējās ar 12 punktiem pret savu bijušo komandu "Fuenlabrada", kuru vidzemnieks pārstāvēja vēl pērn.

"Barcelona" ar 18 uzvarām 22 spēlēs ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, kamēr šīs dienas pretinieki uzvarējuši deviņas reizes un atrodas 12. pozīcijā.

Savainojuma dēļ svētdienas spēlē starp "Herbalife Gran Canaria" un "Iberostar Tenerife" nepiedalījās Latvijas centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks, kura pārstāvētā Grankanārijas vienība ar 90:86 uzvarēja Kanāriju salu derbijā. Joprojām debiju šosezon nav veicis Mārtiņš Laksa, kurš nedevās laukumā "Monbus Obradoiro" zaudējumā (72:75) pret "Manresa Baxi" vienību.

Savukārt Turcijas "Darussafaka Tekfen" labā Žanis Peiners atzīmējās ar deviņiem punktiem, komandai pieveicot nesenos FIBA Eiropas kausa basketbola kluba "Ventspils" pretiniekus "Pinar Karsiyaka" ar 93:78. Bet Ojārs Siliņš guva trīs punktus "Sidigas Avellino" labā Itālijas čempionātā, kurā latvieša pārstāvētā komanda ar 76:71 pieveica "Openjobmetis Varese".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!