Latvijas basketbolists Rolands Šmits svētdien guva deviņus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, "Barcelona" komandai izcīnot uzvaru.

Barselonas basketbolisti viesos ar rezultātu 86:74 (15:19, 20:13, 24:19, 27:23) uzvarēja Andoras "Morabanc".

Šmits spēlēja 19 minūtes un 18 sekundes un realizēja četrus no deviņiem divpunktu metieniem un vienu no trīs soda metieniem. Latviešu basketbolists arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes, sakrāja desmit efektivitātes koeficienta punktus un maču pabeidza ar labāko +/- rādītāju komandā (+20).

Pa 14 punktiem barseloniešiem guva Dante Eksams un Kails Kurics, bet mājiniekiem 16 punktus guva Davids Jelineks.

Šmits četrus no saviem deviņiem punktiem guva ar skaistiem bumbas triecieniem grozā no augšas, kad viņam piespēles gaisā deva Eksams.

Tikmēr Artūrs Kurucs 11 minūtēs statistikas ailēs atzīmējās ar vienu piezīmi, kamēr Vitorijas "Baskonia" mājās ar 70:86 zaudēja Grankanārijas "Herbalife" komandai. Citā spēlē Rodija Mačoha nebija pieteikumā, viņa pārstāvētajai Fuenlavradas "Urbas" mājās ar 87:82 uzveicot Bilbao "Surne".

"Barcelona" ar 21 uzvaru 26 spēlēs ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, trešajā vietā ar 18 panākumiem 26 mačos atrodas "Joventut", bet piekto pozīciju ieņem "Baxi" ar 17 uzvarām 26 spēlēs. UCAM un "Baskonia" ar 14 uzvarām 26 mačos noslēdz pirmo astoņnieku. "Urbas" deviņi panākumi 26 dueļos dod 13.vietu, bet "Real Betis" ar sešām uzvarām 26 spēlēs ir pēdējā 18 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!